Poprzedni temat «» Następny temat
Tashia NPC
Autor Wiadomość
Kleantes

Wiek: 32
Posty: 10
Skąd: Ayserif
Wysłany: 2006-04-12, 23:42   

Mam mały problemik z Tashią. Romansujemy sobie w SoA, ale nagle romans się urywa - nie wiem co dalej ? Co zrobić ?? Z góry dzięki za odpowiedź
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 36
Posty: 904
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-04-12, 23:51   

Kleantes napisał/a:
Mam mały problemik z Tashią. Romansujemy sobie w SoA, ale nagle romans się urywa - nie wiem co dalej ? Co zrobić ?? Z góry dzięki za odpowiedź

1) w jakiej lokacji jesteś
2) w którym momencie romans się urwał (ostatnia rozmowa romansowa to...?)
3) byłeś dla niej miły? ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Kleantes

Wiek: 32
Posty: 10
Skąd: Ayserif
Wysłany: 2006-04-13, 08:50   

Jestem przed wyruszeniem po Imoen
Ostatnia rozmowa- hmmm - było coś z dzieckiem, które straszyło dwóch strażników - potem jakaś zagadka, coś o tym że zapomniała czaró...
no jasne , że miły :)
To co zrobić ??
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 36
Posty: 904
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-04-13, 09:08   

Więc jest w porządku - po powrocie z podmroku pojawi się jej ex i zechce ją na powrót - pozwól jej odejść, po czym się prześpij i będziesz miał sen-wizję ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Kleantes

Wiek: 32
Posty: 10
Skąd: Ayserif
Wysłany: 2006-04-14, 01:21   

Porwał ją jej ex - potem scenka w jaskini - no właśnie
Zabijam wszystkich - pojawia się jakiś duch - coś tam gada niezrozumiałego - a Tashiii nie ma :/// Pomóż proszę :))
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 36
Posty: 904
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-04-18, 09:13   

(na świętach byłem ;) )
OK, musisz teraz ducha wskrzesić! To duch Tashii i potrzebujesz zwoju wskrzeszania (berło zmartwychwstania nie działa - czar z księgi kapłana Wskrzeszenie powinien działać, ale Zer Harfiarzy Jaheiry nie działa).
A potem wyznajcie sobie miłość :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
whiteboy

Wiek: 34
Posty: 20
Wysłany: 2010-02-27, 16:19   

może mi ktoś powiedzieć, kiedy dokładnie pojawia się jej ex? przy wyjściu z podmroku, w Amn, gdzieś indziej?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Alvarez 
Zasłużony

Posty: 1949
Podziękowania: 253/73
Wysłany: 2010-02-27, 17:14   

Opis by Vinci (jeśli nie widziałeś)

Co prawda mi ten romans nie wyszedł, konkurencja Vicki była zbyt duża, ale z tego co się orientuję to nie pojawia się w jakimś konkretnym miejscu.
Jakby się nie pojawił, to możesz przywołać go kodem, ściągnij Shadow Keepera, tam masz wyszukiwarkę postaci, znajdź Arilistana i jego kod a potem przywołaj.

Jakbyś nie dał sobie rady to mogę to sprawdzić, ale dopiero jutro wieczorem...
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Slavski

Posty: 7
Wysłany: 2011-02-06, 10:46   

Mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie. Jeśli nie, to przepraszam.

Mam problem z modem Tashia NPC, a dokładniej z romansem. Otóż romans "zerwał" mi się w Cieniach Amn po rozmowie, w której Tashia pyta mnie, co chcę robić po zakończeniu przygody. Na pewno odpowiedziałem dobrze, ale od tego czasu (a dopiero wchodziłem do Czarowięzów) już się nie odezwała. Teraz jestem w Tronie Bhaala. Moje pytanie - da się ShadowKeeperem "nadrobić stracony czas" między nami, tzn. nadgonić ten brak rozmów modyfikacją jakichś zmiennych, czy już dla naszego uczucia nie ma nadziei?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 188
Podziękował 32 razy
Wysłany: 2011-02-25, 20:55   

Wartość zmiennej TASHIAROMANCEACTIVE zmieniła się na 3 przy lovetalk 35, ostatnie 3 rozmowy to kolejno spotkanie z dziewczynką i dwójką krasnoludów, potem jakaś zagadka, i ostatnia rozmowa jest o tym, że to nie wina mojego Player Character, ale wciąż jest zakochana w Arilistanie i nie jest gotowa na rozwinięcie romansu.
Czy to oznacza, że romans jest martwy na dobre, czy się jeszcze wznowi? Nie wspomniała nawet o czarach... jestem w chapter 3
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2519
Podziękowania: 254/54
Wysłany: 2011-02-25, 21:27   

Rutger napisał/a:
Czy to oznacza, że romans jest martwy na dobre, czy się jeszcze wznowi? Nie wspomniała nawet o czarach... jestem w chapter 3


Tak, to oznacza, że romans jest martwy. Nie udało Ci się jej poderwać :P Podczas dialogów sprawdzana jest zmienna: TashiaInterestMatch, widocznie miała za niską wartość, nie udało Ci się na czas wywrzeć na niej odpowiedniego wrażenia.

Zmienna ta zwiększa się, lub zmniejsza w zależności od Twoich odpowiedzi w dialogach z nią. Najwidoczniej nie spodobało jej się to co do niej mówiłeś ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 188
Podziękował 32 razy
Wysłany: 2011-02-25, 23:09   

Vinci, myślisz, że zmiana samego interestmatch może zadziałać? im większy tym lepiej, tak?
Zmieniłem właśnie z 2 na 1 i nawet się save nie załadował... to samo jak próbuje zmieniać wszystkie parametry na wzór starego sejwa.
Może powinienem się pobawić CLUAConsole zamiast shadowkeeper? Jeśli tak, to jakie komendy?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2519
Podziękowania: 254/54
Wysłany: 2011-02-25, 23:15   

Musiałbyś się cofnąć z savem przed tę ostatnią rozmowę i zmienić TashiaInterestMatch na wyższe, gdzieś tam chyba w warunkach widziałem większe niż 3 żeby było, ale możesz ustawić jeszcze większe.

Rutger napisał/a:
Zmieniłem właśnie z 2 na 1 i nawet się save nie załadował...


Co z 2 na 1? Ma być jak największe.

Rutger napisał/a:
to samo jak próbuje zmieniać wszystkie parametry na wzór starego sejwa.


Cofnij się do starszego sejwa, a nie kombinujesz.

Możesz spróbować najpierw zmienić globala: romanceactive na 1, a dopiero potem interestmatch na jakieś wyższe i liczyć na to, że jeszcze się coś odpali.

Co do komend, to tak jak każde inne na zmienne, tylko nazwa zmiennej się zmienia. Nie raz podawałem Ci przy wątku RoT.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 188
Podziękował 32 razy
Wysłany: 2011-02-25, 23:28   

Mogę się cofnąć do sejwa, tuż przed rozmową, która "zabija" romans, ale próbowałem zmienić zmienne po tej nieszczesnej rozmowie na wzór tych z bardzo starego sejwa, który jest jeszcze sprzed eventu z krasnoludami. Ta opcja kończyła się crashem.

Ok, więc wczytałem tego sejwa tuż przed ta rozmowa i wpisuję:
CLUAConsole:SetGlobal("TASHIAINTERESTMATCH",1)

dostaję komunikat:
lua: toLua - argument 3 of function 'SetGlobal' should be of type 'long'
coś innego zamiast set global, o to tutaj chodzi ?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2519
Podziękowania: 254/54
Wysłany: 2011-02-25, 23:31   

CLUAConsole:SetGlobal("TashiaInterestMatch","GLOBAL",1)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Rutger
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group