Poprzedni temat «» Następny temat
[IwD I] Pytania o mody
Autor Wiadomość
Yochloll 


Wiek: 26
Posty: 172
Podziękowania: 5/14
Wysłany: 2009-01-01, 17:19   [IwD I] Pytania o mody

Nie wiem czy jest już taki temat więc zakładam nowy bo mam kilka pytań:
1) EoU instalujemy przed czy po ToL?
2) wie może ktoś skąd można pobrać spolszczone mody do iwd?
Ostatnio zmieniony przez morgan 2010-02-28, 16:51, w całości zmieniany 3 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2523
Podziękowania: 249/55
Wysłany: 2009-01-01, 17:25   

Yochlol napisał/a:
1) EoU instalujemy przed czy po ToL?


Po.

Yochlol napisał/a:
2) wie może ktoś skąd można pobrać spolszczone mody do iwd?


A tego to nie wiem.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 39
Posty: 1378
Podziękowano 81 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2009-01-01, 18:43   

Spolszczenie Unfinished Business wysłałem CamDawg'owi, ale chyba nie dodał.
Poza tym nie ma polonizacji (poza IWD Tweak Pack).
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Yochloll 


Wiek: 26
Posty: 172
Podziękowania: 5/14
Wysłany: 2009-01-01, 20:22   

Hej Kinski a możesz mi te spolszczenie wysłać przez PW i podać linka do tego UB? z góry dzięki.
_________________
Mogę być głupi ale ty zawsze będziesz głupszy!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 39
Posty: 1378
Podziękowano 81 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2009-01-02, 20:08   

http://modlist.pocketplan...=list&cat_id=44

Spolszczenia nie mam, bo nie mam pendrive'a, na którym było. W zasadzie ono jest już w grze, bo mod polega na odblokowaniu kilku skryptów ;-]
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Zet 

Posty: 9
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2009-07-04, 22:48   

Dwa pytania z serii tych raczej głupszych:
1) Czy istnieje jakiś mod do jedynki, który przerabia system rozgrywki na ten z BG2 lub ID2? Gram zazwyczaj bardem, który w BG1 i ID1 był żałośnie słaby, a w BG2 z podklasą fechmistrza rozdawał karty.
2) Czy istnieje jakiś spis wszystkich modów do Ajsłindów? Wiem, że nie ma tego zbyt wiele, więc chciałbym machnąć możliwie jak najwięcej. Oczywiście nie przeszkadzają mi angielskie wersje :)

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Torn 
Zasłużony


Wiek: 38
Posty: 391
Podziękowania: 59/60
Wysłany: 2009-07-04, 23:33   

Zet napisał/a:
Czy istnieje jakiś mod do jedynki, który przerabia system rozgrywki na ten z BG2

IWD-in-BG2 - z tym, że to nadal beta, a autor chwilowo(do końca wakacji, ZTCW) wstrzymał dalsze prace...
Zet napisał/a:
Czy istnieje jakiś spis wszystkich modów do Ajsłindów?

modlista PPG dla IWD
modlista PPG dla IWD2
Z tym że nie wiem czy to wszystko - temat IWD generalnie jest mi obcy, bo mi oba jakoś nie podpasły...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Zet
Zet 

Posty: 9
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2009-07-05, 11:08   

No to ostatnie pytanie, obiecuję :P Jeden z modów zepsuł mi coś, przez co naciskając TAB, nie podświetlają się żadne przedmioty. Co to może być?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
kol 
Przyjaciel Klanu
Fantazmaty i miazmaty


Wiek: 30
Posty: 2380
Podziękowania: 60/46
Skąd: Preußen
Wysłany: 2009-07-05, 12:51   

A może Altem? ;)
_________________
xui̯-ø
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Zet 

Posty: 9
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2009-07-05, 13:35   

kol napisał/a:
A może Altem? ;)

O boże, ale faux pas XD Gram na bieżąco w Baldura, a tam jest tabem, dlatego mi się pomieszało wszystko. A mógłbym przysiąc, że sprawdzałem całą klawę. No nic, głupi jestem i nic już nie mówię :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
sovellis 
Zasłużony


Wiek: 31
Posty: 862
Podziękowano 2 razy
Skąd: z brzydgoszczy
Wysłany: 2010-07-26, 18:02   

Jest jakiś mod który pozwala na odpalenie IWD 1 pod IWD 2?
_________________
Odwaga jest miarą wartości człowieka.
---------------------------
Ex Balor BG1, Niedoszły Mroźny Dziad

Do nieba nie chodzę, bo jest mi nie po drodze teraz jestem tu,
Co ma być to będzie, niebo znajdę wszędzie, gdy zabraknie tchu...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Avid 

Posty: 45
Podziękowano 4 razy
Wysłany: 2010-07-27, 15:18   

Z tego, co się orientuję to nie. Jest tylko opcja gry BGII na zasadach IWD II.
_________________
Metin2
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Yarpen 
Bibliotekarz
Podrywacz znudzonych literatek


Wiek: 29
Posty: 345
Podziękowania: 21/15
Wysłany: 2010-07-27, 15:52   

Avid, więc może jak się słabo orientujesz to nie mów? Bo jest w trakcie produkcji, zowie się IWDTuTu. Jest w trakcie BETY więc możesz spróbować.
http://forums.gibberlings...p?showforum=109

Poza nią jest jeszcze beta IWDinBG2, ale ona była w dość wczesnym stanie. Grę ponoć dało się przejść ale z użyciem kodów na np. przechodzenie do lokacji itp.
Te bety są blisko poziomu wspomnianego Icewind Gate, co oznacza, że w praktyce są niemal niegrywalne. A szkoda.
_________________
"Yarpen przedstawiony jest jako kawał sukinsyna i prostaka, ale w gruncie rzeczy porządnego. Cechuje go rubaszny humor, potrafi jednak być poważny i szczery."
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Zireael 


Wiek: 28
Posty: 720
Podziękowania: 13/42
Skąd: Ched Nasad
Wysłany: 2010-07-28, 12:58   

Yarpen napisał/a:
Avid, więc może jak się słabo orientujesz to nie mów? Bo jest w trakcie produkcji, zowie się IWDTuTu. Jest w trakcie BETY więc możesz spróbować.
http://forums.gibberlings...p?showforum=109


Jeśli TuTu, to pewnie trzeba mieć IWD I również, żeby to odpalić?
_________________
SiNafay Vrinn z 13tego domu Ched Nasad, prawdziwa córka Lloth!
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Bartek 
Przyjaciel Klanu

Posty: 279
Podziękowania: 19/9
Skąd: Psychedelia
Wysłany: 2014-08-07, 12:00   

W modyfikacji Icewind Dale Tweak Pack v.15 jest komponent, który usuwa ograniczenie doświadczenia (Remove Experience Point Cap), podobno można awansować postacie aż do 50 poziomu. Tylko, że gdy złodziejem osiągnąłem 31 (boskość) nie mogę go dalej awansować, kiedy wejdę w kartę postaci i użyję przycisku 'Awans' gra zawiesza się i automatycznie wychodzi do systemu. Początkowo myślałem, że zainstalowałem zbyt wiele modów i coś się gryzie, ale sprawdziłem to... zainstalowałem tylko Tweaks i błąd wciąż powtarza się. Czy ktoś miał podobne kłopoty?
_________________
You Don't Create Trance, Trance Created You!
In 604 Trance We Trust and love to Dance!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group