Poprzedni temat «» Następny temat
Tortured Souls - pytania i porady
Autor Wiadomość
marecki123456

Wiek: 41
Posty: 3
Skąd: W-wa
Wysłany: 2006-02-10, 17:54   Tortured Souls - pytania i porady

Witam!

Gram sobie w BP + pare małych modów i jest problem z SAEMON-em. Więc daje mu muszle zabijam piratów a on nie chce ze mną gadać. Przywołanie go z konsoli nic nie daje. I nie mogę sie dostać do podwodnego miasta - jaki ono ma kod?
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-03-02, 22:42, w całości zmieniany 3 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Pavlus
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 38
Posty: 985
Podziękowania: 16/43
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2006-03-09, 10:49   

Mam Następujący problem:
Wersja Weidu Tortured Souls odmawia wspołpraccy nie zainstaluje się, bo nie widzi patha do TOB. Buahahahahaha, znowu extra klasyka się nie popisała, kto ma Fallouta2 z klasyki ten pewnie ma teraz ejawu:P
No i co ja mam zrobic żeby obejsc ten problem??
Ktoś chyba w końcu wyśle panom z klasyki maila, już widzęę motyw gdy mody nwn nie nędą widziec patha HoTU :)
Ale do rzeczy szukam jakiegoś rozwiązania tego problemu, bo chcę sobie w TS pograc, a nie widzę innego jak skołowanie jakiegoś pirata, oni nas do tego zmuszają. Czekam na jakieś pomysły, może w pliku ini coś zmienic albo coś innego?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Tomek 

Wiek: 43
Posty: 36
Wysłany: 2006-05-07, 12:58   

Witam
mam problem z instalacją tortured soul wersja weidu 6.05
mam zainstalowanego patcha do tob'a i poprawki BD (tak jak chcą w readme) mimo to przy instalacji instalator twierdzi ze nie mam ani patcha ani BD zainstalowenego, czy ktos wie jak obejść ten błąd?
probowałem robic to w róznej konfiguracji juz z wieloma modami zaistalowanymi jak i tez na "gołej" wersji tylko z patchem i BD
pomocy!
Tomek
btw swoją drogą ma ktoś poprzednią wersję weidu 6.03 bodajrze, moze ta wersja by mi poszła, bo mam tylko wersje 6.05 lub te nieweidowe
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 906
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-05-08, 07:46   

Readme wersji 6.05 z forum moda:
Cytat:
III. INSTALLATION

1. Backup your OVERRIDE folder and DIALOG.TLK file located in the main BG2 directory.
2. Install the downloaded archive into the main BG2 folder.
3. If there is no WeiDU.LOG file in your main BG2 directory please create the new blank WeiDU.LOG file there.
4. Follow the on-screen instructions.

Nic nie ma o patchach ani poprawkach Baldurdasha.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Tomek 

Wiek: 43
Posty: 36
Wysłany: 2006-05-08, 16:09   

w readme nie mam nic zgadzam sie
ale sam instalator robi abort instalation i nie chce sie dalej instalować
jako powód podając brak patcha i poprawek BD
ale juz np ten nie weidowy TS chodzi normalnie i bez problemu sie instaluje!
tylko wiadomo wolałbym grać na weidu, bardziej stabilna całosć
Tomek
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 906
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-05-08, 16:12   

OK, wklej mi tutaj to, co wyswietli CI instalator przy nast. instalce:
BG2+ToB+oficjalna łatka do ToB i na to TS
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Tomek 

Wiek: 43
Posty: 36
Wysłany: 2006-05-11, 09:16   

Ascaephel napisał/a:
OK, wklej mi tutaj to, co wyswietli CI instalator przy nast. instalce:
BG2+ToB+oficjalna łatka do ToB i na to TS

SKIPPING : [TORTURED SOULS v6.05]
please install the official TOB patch and baldurdash fixpack before installation of this mod
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 906
Podziękowania: 9/8
Skąd: Sejny
Wysłany: 2006-05-11, 12:16   

Hm... Tym razem zgaduję tylko, ale może spróbuj zainstalować angielskiego patcha do ToBa (inna sprawa, że prawdopodobnie się to nie uda). Jeśli instalka TS sprawdza czy zainstalowany jest patch do ToB, to najprawdopodobniej szuka tego w wersji 'inglisz'.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Tomek 

Wiek: 43
Posty: 36
Wysłany: 2006-05-11, 12:57   

z angielskim patchem sprawdzałem bez problemu patch sie instaluje, ale to nic nie daje dalej instalator wyświetla ten komunikat który napisałem wczesniej, sprawdzilbym na agielskiej wersji gry, ale na razie jej nie mam jak dorwę moze wtedy pójdzie.
No cóz w kwestii doswiadczen z nieweidową wersją TS nie chce wspólpracować z CTB ,znaczy sie mozna grać ale juz wczasie rozmowy z havarianem o wypłynieciu do brynlaw dialog się przerywa jak sie wtrąca do rozmowy kachiko i nie następuje wypłyniecie mozna dalej zagadać do arana bądz havariana ale dialog kończy sie w tym samym miejscu, mam pytanko czy da sie to jakoś pchnąc dalej z konsoli czy w jakiś inny sposób?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Li 
Przyjaciel Klanu
Lisior


Wiek: 30
Posty: 422
Podziękowania: 37/11
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-01, 17:34   

U mnie rzy instalacji Big Picture coś się posypało przy instalce TS najwyraźniej, bo gra się wykrzacza przy próbie wypłynięcia do Kara-tur. Lokacja zaczyna się ładować... i nagle mnie wyrzuca, wyskakuje error, i gra się zamyka. Co ciekawe, wszystkie inne komponenty BP się zainstalowały poprawnie, oraz parę pomniejszych kompatybilnych modów też. Zresztą, TS nawet zainstalowany sam, bez żadnych dodatków, zarówno w wersjach 5.1 i Weidu, czyli bodajże 6.1, też wyrzucał błędy przy instalacji, jakoby nie mógł znaleźć jakichś plików, ścieżek i tak dalej. No i trochę głupio. Skończył się tak, że po trzeciej próbie wypłynięcia i zwisie gry, wyrzuciłam Yoshimo i Kachiko i tak się skończyła ich kariera w mojej drużynie.
_________________
https://www.facebook.com/...54437278982807/
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Thauglorimorgorus 


Wiek: 30
Posty: 31
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-02-14, 13:59   

XP i tak się nazbiera ale lubie jak wszystko jest wykonane git:D tez mam porządnie zmodowane BG II...

no i kolejny problem...

znów coś się wywaliło przy queście ribalda z Coranem... nie mogę nic kupić na targu ponieważ ciągle powtarza się questowy dialog (w lasach thertyru też coś się zrąbało) ...:/

usunwanie zmiennych lub zmiana ich wartości na 1 nie pomaga... mam ich 2... mógłbyś jeszcze sprawdzić jak to u ciebie wygląda?
Ostatnio zmieniony przez morgan 2008-02-14, 15:29, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2512
Podziękowania: 250/53
Wysłany: 2008-02-14, 15:10   

Nie wiem co jeszcze mógłbyś zrobić, ja specem od technicznej strony BG nie jestem niestety.

Co do Corana, to też tak miałem, nie pamiętam jaki mod dodaje ten quest, ale jest zabugowany. Mi Ribald i jego sklep działał normalnie, ale do lasów Tethyru mogłem się dostać jedynie gdy oddałem Elhanowi Rhynn Lanthorn i mnie tam teleportował, później gdy wyszedłem z tej lokacji i chciałem tam wrócić pieszo, znowu mnie wywalało, więc na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z tym akurat.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Thauglorimorgorus 


Wiek: 30
Posty: 31
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-02-14, 15:14   

nędza bo targ przygód fajnym miejscem jest:p

ja mam tak z całą promenadą... muszę używać CLUA by się w ogóle na niej znaleźć
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2512
Podziękowania: 250/53
Wysłany: 2008-02-14, 15:23   

Dla mnie to byłby oczywisty znak do reinstalki i przefiltrowania trochę listy modyfikacji.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
morgan 
Dziecię Bhaala
Exiled Bard


Posty: 5576
Podziękowania: 434/317
Skąd: Island of Misfit Toys
Wysłany: 2008-02-14, 15:29   

Quest z Coranem dodaje TS i przyznam, ze nie miałem z nim żadnych problemów - czekał na mnie spokojnie w lesach Tethyru, Ribald też był tam gdzie miał...

Zapytanie przenosze tam, gdzie jego miejsce... I proszę pisać na temat, czy raczej w odpowiednim do tego miejscu...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group