Keleborn
Wysłany: 2010-11-27, 11:20
Czy jeśli zabije kronikarza tracę jakąś ważną część moda ? Bo kupa expa z niego jest i nie wiem czy mogę go spokojnie zabić czy lepiej zostawić przy życiu.
Wiek: 26 Posty: 201 Podziękowania: 9/39 Skąd: Świątynia Mordu
Wysłany: 2010-11-27, 12:54
Jeśli uda Ci się go zabić, to dostajesz duzo expa itp., a tracisz tylko możliwość dostania od niego zagadki słownej ;p. Ot cała filozofia.
_________________ Kapłani Bhaala wierzyli, iż każde popełnione morderstwo umacnia ich boga. Czciciele mieli obowiązek dokonać zabójstwa raz na dekadzień - najlepiej w mrokach nocy. Jeżeli z jakiegokolwiek niezależnego od nich powodu nie byli w stanie tego zrobić, po ustąpieniu przeszkody mieli za zadanie popełnić dwa zabójstwa za każde niedokonane w przeznaczonym czasie. Kolejnym obowiązkiem było obwieszczenie ofierze, z czyich rąk ginie, oraz wymówienie następującej formuły: "Bhaal cię oczekuje, Bhaal cię przyjmuje, nikt mu nie umknie".
Poza tym w założeniu Autora Kronikarz jest istotą ponadbytową o nieskończonej ilości wcieleń, stąd tak naprawdę zabić się go nie da. Więc możesz bić, ile wlezie. ^
Jaki jest optymalny poziom postaci na moda? Bo wpadłem ekipą na +/- 9 lvl na tego Tancerza na cmentarzu i wyszedłem nogami do przodu. Cwaniak wali jak po dopalaczach i ma mocne ochrony.
_________________ Turian Councilor: Ah yes, Reapers. We have dissmised that claim.
Some time later
TC: Shepard! The Reapers are attacking!
Shepard: <trollface> Ah yes, Reapers...
Cwaniak tak wali dzięki tym ochronom. Ma dwie Opończe wzmacniane Tarczami przeciw czarom (a po nich jeszcze OpMB), do tego dwie Kamienne. No i mieczyk też wpływa na jego walenie. ;)
Przygotuj dużo Wyłomów, ewentualnie Keldorna z inkwizytorskim Rozproszeniem magii. Jeśli nie wyjdzie, idź około dwunastego, ja go wtedy spokojnie zabijałem. ;>
Nero, interpretacja dalszych trzech wersów Wezwania wygląda na poprawną za wyjątkiem tego pierwszego - trop z Twierdzą Strażnika jest dobry, ale w niej samej nigdzie nie ma 'toni'. ;)
Nero napisał/a:
I czy
dziwna elfka z Rządowej jeszcze się pojawi?
Być może się pojawi, ale w v2.0 najwcześniej. ;> W obecnej jest to jednorazowe spotkanie.
Wysłany: 2011-03-13, 09:44
kaku_bulana napisał/a:
Hmm a o co chodzi z tą wiadomością zagadki co otrzymuje od Efla :>?
Jest nawet dodatkowy temat na forum (http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=2802), ale nikt Ci tego szyfru nie poda, bo szanujemy prośbę L'fa o nieujawnianie go. Nie ma za jego rozpracowanie żadnej nagrody, tylko satysfakcja własna. :) Kaatje może dać Ci wskazówkę dotyczącą szyfru (chociaż dużo osób się skarży, że nic im to nie dało). ^^
kaku_bulana napisał/a:
I dlaczego jak wykonałem quest z uwolnieniem tego Elfa i rozmowie z Katjee nadal mam w Zadaniach Uwolnienie Elfa?
Bo często się zdarza, szczególnie w modach, że zadania nawet wykonane nie przenoszą się do zadań wykonanych i dalej figurują jako niezaliczone. Ale to nie ma znaczenia. O ile tylko faktycznie je ukończyłeś, otrzymałeś nagrodę i tak dalej to wszystko gra. Przyzwyczajaj się po prostu. :)
I dlaczego jak wykonałem quest z uwolnieniem tego Elfa i rozmowie z Katjee nadal mam w Zadaniach Uwolnienie Elfa?
Li napisał/a:
Bo często się zdarza, szczególnie w modach, że zadania nawet wykonane nie przenoszą się do zadań wykonanych i dalej figurują jako niezaliczone.
Raczej idzie tu o coś innego. Zwyczajnie trzy lata temu byłem za mało doświadczony, żeby dobrze zakodować blok wywalający stary wpis (ze środka misji) z dziennika. ;) (Nowy wpis o ukończeniu zadania powinien figurować w zakładce ukończonych misji.) Co nie zmienia faktu, że Kaku faktycznie nie powinien się tym wpisem przejmować, bo te parę linijek nijak nie wpływa na mechanikę gry. ;)
Wysłany: 2011-03-13, 12:30
Cytat:
Raczej idzie tu o coś innego. Zwyczajnie trzy lata temu byłem za mało doświadczony, żeby dobrze zakodować blok wywalający stary wpis (ze środka misji) z dziennika. ;) (Nowy wpis o ukończeniu zadania powinien figurować w zakładce ukończonych misji.) Co nie zmienia faktu, że Kaku faktycznie nie powinien się tym wpisem przejmować, bo te parę linijek nijak nie wpływa na mechanikę gry. ;)
Co nie zmienia faktu że to się zdarza często w modach i nie tylko. :)
Swoją drogą, może Cię zaciekawi (sprowokuje do podrasowania): Tancerza z Cmentarza zawsze udaje mi się obalić na ziemię Emocjami i wtedy ubicie go zajmuje jakieś 5 sekund. Sprawdzałam chyba dziesięć razy, nigdy mu się nie powiódł rzut obronny przeciwko Emocjom. A robiłam to w 2 rozdziale, mag na 10 poziomie, a może na 9 jeszcze wtedy.
Ja spotkałem jednego szkarłatnowłosego na wzgórzach umar , wyglądał na wykokszonego maga i zmiótł zabójców, lecz nie dało się z nim zawalczyć. Dziwna elfka też włosów oddać nie chciała, nie próbowałem siłą jej odebrać. Wychodzę z podmroku tancerza mam za sobą, z kim jeszcze w soa przyjdzie mi się mierzyć, czyt. mniej więcej gdzie go/ją znajdę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum