Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana IP
Autor Wiadomość
Aeraldo 
Nadworny grajek


Wiek: 25
Posty: 501
Podziękowania: 10/22
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-10-03, 18:09   Zmiana IP

Potrzebuję programu, który pozwoli mi zmienić mój adres IP. Jak na razie nie mogę ściągać z rapidshare, bo wyskakuje mi błąd, ze aktualnie już coś ściągam (a tego nie robię). Z góry dzięki za pomoc.
_________________
Life is too important to be taken seriously. - Oscar Wilde
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Philoos 
Zasłużony


Wiek: 33
Posty: 874
Podziękowania: 24/11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-03, 18:10   

A czego używasz do połączenia z netem?
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
darrion
Przyjaciel Klanu


Wiek: 29
Posty: 536
Podziękowania: 6/2
Skąd: far far away
Wysłany: 2008-10-03, 20:09   

pewnie masz wewnętrzne ip, są specjalne bramki proxy do "zmiany ip" musisz poszukać, ale nie wiem czy to działa na rapida...
_________________
MY ANIME LIST
deviant art
last fm
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Philoos 
Zasłużony


Wiek: 33
Posty: 874
Podziękowania: 24/11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-03, 20:31   

Jeśli to livebox, wystarczy go zresetować (przyciskiem albo odłączając na chwilę kabel z gniazda), żeby IP uległo zmianie.
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aeraldo 
Nadworny grajek


Wiek: 25
Posty: 501
Podziękowania: 10/22
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-10-04, 16:31   

To niestety nie livebox, internet mam radiowy, IP stałe. A rapid przez dwadzieścia lat nie pozwoli mi ściągać. dontgetit

edit:
Próbowałem proxy, rapid faktycznie chyba jest uodporniony...
_________________
Life is too important to be taken seriously. - Oscar Wilde
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Thishen
Zasłużony


Wiek: 30
Posty: 426
Podziękowania: 1/5
Skąd: Piernikowo
Wysłany: 2008-10-09, 21:43   

Musialbys uzywac proxy ukrywajace rzeczywisty IP, widocznie korzystales z jakiegos transparentnego ;) Ale dosc ciezko ustrzelic proxy, ktore nie sa akurat uzywane do rapidowania ;) Jednakze, probuj. Na google sa listy proxy, trzeba probowac ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Torn 
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 391
Podziękowania: 59/60
Wysłany: 2008-10-10, 14:35   

Thishen napisał/a:
Musialbys uzywac proxy ukrywajace rzeczywisty IP, widocznie korzystales z jakiegos transparentnego ;)

Ja taką tylko drobną uwagę formalną mam, mianowicie: transparentne proxy(szczególnie korzystające z linuksowego mechanizmu TPROXY), a proxy zapodające prawidłowy, mniej lub bardziej zgodny z RFC 2616(HTTP 1.1) header X-Forwarded-For, to dwie zupełnie różne rzeczy.
Co do zaś zmiany IP, przynajmniej tego "widocznego" z zewnątrz, to można to uzyskać na kilka sposobów - pierwszy, to zestawienie VPN i skorzystanie z uprzejmości(i zmiennego IP po resecie routera/modemu;>) jakiegoś znajomego mającego net n.p. z tepsy, druga to TOR, trzecia to użycie proxy HTTP o nieco(;) ) bardziej liberalnej polityce dotyczącej X-Forwarded-For, co stosunkowo najłatwiej jest uzyskać przez... Zainstalowanie i skonfigurowanie proxy samemu. :P
Istnieją też inne, powiedzmy, ugh, "mniej legalne";> metody, ale o tych nie zamierzam się rozpisywać...
A, zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem problemu, jest po prostu nie korzystanie z rapida. :> :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group