Poprzedni temat «» Następny temat
Dragon Age
Autor Wiadomość
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2014-12-28, 23:53   

Ja mam siódemkę. I ogólnie mój laptop zwariował. Save'y znalazłam, ale gra zachowuje się, jakby ich nie było. Wcześniej coś podobnego miałam z Baldur's Gate i Icewind Dale (nagle przy kliknięciu "wczytaj grę" okazuje się, że nie ma żadnych zapisanych gier) Ale i tak ulżyło mi, że je są i wrzuciłam na pendrive'a.

Mój laptop dalej wariuje, ale już udaje mi się znaleźć zapisy gry i przełożyć je do folderu, w którym gra zaczyna je wiedzić.

Z jednej strony bieganie po Pustce jest strasznie męczące, ale ma kilka ciekawych elementów (koszmary towarzyszy i możliwość zmieniania postaci. swoją drogą nie lubię formy płonącej. Już golem jest ładniejszy)

Poza tym odkryłam jak daje się prezenty towarzyszom (To nie jest zabawne. To wielkie odkrycie. Ameryki.) i jak wrócę do obozu to zamierzam poprawić relacje z Morrigan (naprawdę nie wiem za co ona mnie nie lubi...)
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak


Posty: 982
Podziękowania: 88/193
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2014-12-30, 00:04   

Tutaj masz mod na pominięcie Pustki, wystarczyło mi jak dwa razy przechodziłem, za trzecim razem stwierdziłem- dość ! :miau:
-------------
link:
http://www.nexusmods.com/dragonage/mods/816/?
instalujesz
cytuję:
Cytat:
Copy the "cir000ip_fade_pedistal.ncs"file to "My Documents\BioWare\Dragon Age\packages\core\override

Cytat:
plik cir000ip_fade_pedistal.ncs jest jedynym plikiem w manualnej wersji moda. :P
Wystarczy, że wejdziesz - na stronie nexusa - w zakładkę z plikami(druga od lewej), ściągniesz wersję "Skip the Fade Manual" w wersji 1.5, zaczekasz, aż plik zapisze Ci się na komputerku i gotowe. Rozpakujesz .rar, który Ci się pobierze i masz plik, którego potrzebujesz.

-------------------
Co do wariacji z laptopem, za mało podanych szczegółów, by sugerować ci jakiekolwiek rozwiązanie, na pewno ktoś, kto operuje laptopem i gra, wtedy mógłby podpowiedzieć rozwiązanie :)
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2495
Podziękowania: 241/53
Wysłany: 2014-12-30, 00:22   

Nobanion napisał/a:
Tutaj masz mod na pominięcie Pustki, wystarczyło mi jak dwa razy przechodziłem, za trzecim razem stwierdziłem- dość !


[offtop]

Przydałby się taki na pominięcie większości zadań pobocznych w Dragon Age: Inquisition... :P

[/offtop]
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2014-12-30, 14:11   

Już przeszłam pustkę i podniosły mi się statystyki. Teraz tylko dalej muszę biegać po wieży magów (to też dość nudne). Aż się zastanawiam kiedy tej wieży bardziej nie lubiłam. Jako uczeń, kiedy była nudna, bezpieczna i otoczona templariuszami czy może teraz kiedy jest zniszczona i pełno w niej trupów.

Co do Inkwizycji, to koleżanka twierdzi, że podobno nie da się tam stworzyć ładnej postaci kobiecej.
_________________
Pragnę tylko ciepłego posiłku i prawa do ciskania w głupców błyskawicami
Anders Dragon Age:Awakening
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak


Posty: 982
Podziękowania: 88/193
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2014-12-31, 10:48   

[offtop]
Cytat:
Co do Inkwizycji, to koleżanka twierdzi, że podobno nie da się tam stworzyć ładnej postaci kobiecej.
"Można" Mody są jak zawsze :miau:

[/offtop]
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-05, 20:55   

Biegam po "Głębokich ścieżkach" i próbuję dojść w inne miejsce tych ścieżek, ale jedyna droga na mapie prowadzi do Orzamaru. Czy ja coś przeoczyłam czy może jest jeszcze inne wejście na Głębokie ścieżki?

Poza tym planuję nauczyć moją postać uzdrawiania. :smile:
Podziękuj autorce tego posta
 
 
torian 


Wiek: 28
Posty: 717
Podziękowania: 19/8
Wysłany: 2015-01-05, 21:57   

Aby iść w głąb ścieżek musisz wybrać konkretne wyjście, Oghren odezwie się gdy będziesz w pobliżu.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-05, 23:16   

Już wiem o co chodziło. Nie mogłam tam dojść dopóki nie dostałam misji znalezienia Bronny (albo to Branda była?). W każdym bądź razie chciałam to zrobić na samym początku...

Za to zdobyłam profesję uzdrowiciela dla mojej postaci (jeszcze trochę i nie będę potrzebowała mojej poprzedniej uzdrowicielki i będę mogła brać Morrigan).

Poza tym odkryłam, że po zabiciu Connora trudno jest zaprzyjaźnić się z Alisterem.
_________________
Pragnę tylko ciepłego posiłku i prawa do ciskania w głupców błyskawicami
Anders Dragon Age:Awakening
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Kliwer 


Wiek: 29
Posty: 1386
Podziękowania: 140/205
Wysłany: 2015-01-05, 23:33   

Ogólnie jest świetna Dragon Age Wiki (http://dragonage.wikia.com/wiki/Dragon_Age_Wiki). W życiu nie widziałem lepszego opracowania gry. Ciekawostki, questy, wszystkie możliwe warianty zadań. W razie jakichś problemów to polecam.

BTW- właśnie tamta strona jest dla mnie koronnym argumentem przeciw tezie Morgana, że wiki z założenia są nieprofesjonalne :smile:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-09, 21:14   

Czy to że coś jest zrobione właściwie oznacza, że jest profesjonalne?

Wracając do Dragon Age'a. Będę narzekać. Bo partronka Branda nauczyła się klonować. Jakiegoś kagebunshina dostała i nagle zamiast walczyć z jedną Brandą (albo Branquą? Jakoś jak to wymawiają brzmi Branka...) mam cztery czy pięć przeciwniczek. Czy to jest normalne czy mój komputer zrobił mi na złość?
_________________
Pragnę tylko ciepłego posiłku i prawa do ciskania w głupców błyskawicami
Anders Dragon Age:Awakening
Podziękuj autorce tego posta
 
 
L`f 
Uczeń Gonda


Wiek: 27
Posty: 1381
Podziękowania: 290/154
Wysłany: 2015-01-09, 21:32   

Heh, faktycznie po angielsku jest "Branka" - w polskiej przemianowali. ;)

Klonowanie Brandy to chyba jej strategia - też mi się kiedyś coś podobnego zdarzyło, za to na ichniejszej wiki piszą, że robi to, korzystając z rozsianych po okolicy żył lyrium, gdy życie jej spadnie poniżej 50%. Czyli trzeba zdezaktywować żyły, zanim na dobre zacznie się ją tłuc. ;>
_________________
AshfncaeicaliuheangfkacgakfgegcalgfcalhfcamhlhKi~.!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-09, 22:29   

Nie koniecznie. Mnie się udało bez deaktywowania lyrium (Po skorzystaniu z instrukcji "jak pokonać Brandę).

Chociaż walka z matką lęgu była gorsza (może dla tego, że byłam pozbawiona mikstur z lyrium? Będąc magiem też jestem od nich uzależniona), bo musiałam wrócić do obozu i zmienić drużynę.
Ostatnio zmieniony przez Wiciokrzew 2015-01-10, 13:39, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Kliwer 


Wiek: 29
Posty: 1386
Podziękowania: 140/205
Wysłany: 2015-01-10, 11:53   

Cytat:
Czy to że coś jest zrobione właściwie oznacza, że jest profesjonalne?


Słusznie. Dałem się unieść popularnej manierze językowej. Po prostu kiedyś, o ile pamięć mnie nie myli, Morgan przeciwstawił sobie konwencję pracy na CoBie z modelem typu wiki, który z założenia "jest nieprofesjonalny".

Cytat:
Heh, faktycznie po angielsku jest "Branka" - w polskiej przemianowali. ;)


W sumie dobrze. Nic tak nie psuje klimatu jak imiona, które okazują się coś, całkiem przypadkowo, znaczyć.


Cytat:
bo musiałam wrócić do obozu i mienić drużynę.


Grasz solo w DA? Toż to się połowę przyjemności z tej gry traci :shock: Bez tych interakcji między postaciami, ich wtrąceń i jakichś możliwości taktycznych. No ale co kto lubi.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-10, 13:43   

Chodziło mi o to, że drużna Alistair, Wynne, Moja czarodziejka i Leliana okazał się niewłaściwy dla tej walki. Ale kiedy wymieniłam Lelianę na Morrigan i uzupełniłam zapas mikstur z lyrium to dałam radę.

Teraz męczę ruiny w lesie. Na początku było miło, a teraz już mam dosyć tych korytarzy...

I podoba mi się, że kiedy ktoś ważny dziękuje za pomoc, można prosić o postawienie pomnika. Jeśli rzeczywiście się wywiążą z obietnic to w Orzamarze mam już dwa. :grin:

Dalsza część wrażeń z gry:

Czuję się zdradzona. Podwójnie.
Najpierw Zevran postanowił mnie zabić i wrócić do Kruków, a potem Alistair po mianowaniu go królem stwierdził, że szarzy strażnicy nie powinni się ze sobą wiązać i mnie zostawił. Trzeba było posadzić na tronie Anorę. I wyswatać ją z Alistairem albo i nie.
  
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Wiciokrzew 


Wiek: 22
Posty: 82
Podziękowała 2 razy
Wysłany: 2015-01-11, 22:12   

Pod pod postem, ale mam pytanie: jako osoba, którą nudzi walka i bezmyślne bieganie, chciałabym się dowiedzieć, czy można jakoś uruchomić kody pozwalające szybko wybić przeciwników i odsłaniać całe mapy lokacji?
_________________
Pragnę tylko ciepłego posiłku i prawa do ciskania w głupców błyskawicami
Anders Dragon Age:Awakening
Podziękuj autorce tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group