Poprzedni temat «» Następny temat
Baldur's Gate Trilogy - pytania i porady
Autor Wiadomość
Arkanis 


Wiek: 30
Posty: 82
Wysłany: 2007-04-22, 19:28   

Gdy instaluje się BGT to instalator korzysta z plików z BG1 (pełna instalacja) i kopiuje je do katalogu BG2, więc musza być obydwie gry zainstalowane. Po instalacji BGT możesz wywalić BG1.
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Saiya-jin

Wiek: 31
Posty: 499
Podziękowania: 5/21
Skąd: Insimilion
Wysłany: 2007-06-12, 10:37   

Wy też macie buga z Edwinem w Gildii Mae'Vara? Edwin daje mi zadanie z BGI. :|
_________________
Człowiek jest ogniwem pośrednim ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
vader18

Posty: 1
Wysłany: 2007-08-19, 13:01   Baldur's Gate Trilogy błąd

Chodzi oto, że gdy wchodzę w okolice Beregostu pojawia się filmik, a po filmiku gra się niesamowicie krzaczy tzn. znika lokacja, pozostają bohaterowie i interfejs a gy przesunę ekran wszystko się zmywa. Wie ktoś o co chodzi?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dziober

Posty: 2
Wysłany: 2007-08-20, 10:10   

Czesc
Gram pierwszy ra z w BG1 (tyle, ze w wersji BGT).
Zaraz na samym poczatku gry, kilka chwil po zabiciu kolesia zatruwającego rudę w kopalni Nashkel zaczyna sie dziac cos dziwnego. Mianowicie moje dwie drużynowe pary (Jaheira i Khalid oraz Montaron i Xzar) zaczynają sie kłócić. Chwile potem zaczyna sie walka, na której nekromanta i jego kumpel wychodzą najgorzej jak tylko sie da :)
Potem Jaheria i Khalid tymczasowo odchodza z drużyny.
czy to normalne, ze ta dwojka złych NPC'ów znika tak szybko z areny, zaraz po rozpoczęciu gry - czy może to tylko przeypadek?

pozdr
dziober

PS. Do czego jest przydatna cecha 'zręczność' np. u wojownika lub łowcy?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Jvegi 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 27
Posty: 1432
Podziękowania: 40/38
Skąd: Z chomikowa
Wysłany: 2007-08-20, 11:03   

Zręczność zwiększa KP i Trak0 przy broni zasięgowej ( chyba).

Khalid i Jaheira są dobrzy. Montaron i Xzar nie. Chcą się nawzajem zabić. Absolutnie normalne. Dopasuj postacie zgodnie z charakterami( a przynajmniej nie przesadzaj).
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2007-08-20, 11:08   

Cytat:
Trak0 przy broni zasięgowej

Przy "normalnej" chyba też :hmm:
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Karanith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 28
Posty: 1177
Podziękowania: 38/15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-08-20, 12:18   

Nie, tylko przy dystansowej. Kiedyś już cię zresztą z błędu wyprowadzałem :wink:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
maciej_KO


Wiek: 42
Posty: 218
Skąd: Sto(L)ica
Wysłany: 2008-01-24, 03:16   

Właśnie zacząłem nową grę, co prawda mocno zmodowaną ale pytanie nie odnośnie modów więc tu je zadam :-P
Chodzi mi o liczbę PŻ... albo Imoen jest przegięta albo ja mam ich "trochę" za mało a mianowicie jestem Zawadiaką na 1 poziomie i mam S: 17, Z: 14, K: 18, I: 17, M:11, Ch:11 a PŻ mam 8...
natomiast Imoen (złodziejka też na 1 poziomie ) przy statach S:9, Z:18, K:16, I:17 , M:11 ,Ch: 16 ma 28 PŻ
Za Punkty Życia odpowiada kondycja więc dlaczego ona ma więcej niż ja? :hmm:
chyba że coś jeszcze ale wydaje mi się że mnie BG oszukało :?
_________________
"...dialektyka i wogóle wszytko co nam przeszkadza spokojnie leżeć na słońcu, trzymając ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym, natomiast niebo jest przy tym niebieskie"

KOSOVO JE SRBIJA
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2495
Podziękowania: 241/53
Wysłany: 2008-01-24, 12:10   

Był taki mod do BG, który sprawiał, że postaci zawsze po przyłączeniu mają poziom 0 i samemu przydziela się im wszystkie poziomy aż do wyrównania z naszą postacią. Postać na poziomie 0 ma 20 PŻ, po awansowaniu jej na poziom 1 punkty życia powinny wrócić do normy czyli w wypadku Imoen 8 PŻ, ale wygląda na to, że się zsumowały, zdarza się czasami, mógłbyś wczytać grę zanim ją przyłączyłeś i tym razem może będzie wszystko OK. Czasem się zdarza czasem nie, a z Twoją postacią jest wszystko w porządku :)

EDIT: Przeniosłem, chyba o to modziszcze chodziło - morgan
Ostatnio zmieniony przez morgan 2008-02-03, 13:43, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wszelak 
I'm the chosen one

Wiek: 26
Posty: 259
Podziękowania: 12/9
Skąd: Legnica
Wysłany: 2008-02-03, 13:12   

Hmmm... mam może nie to samo, ale coś podobnego. Zrobiłem mnicha ze S: 18, Z: 18, K: 18, I: 15, M:13, Ch:4, a PŻ mam aż 1...

PS.: Za to KP mam -10 już na początku gry...
PS2.: Mam 0 poziom i -1 doświadczenia do następnego, Vinci możesz powiedzieć o który to mod chodziło?
_________________
"Oto jest pięść moja, zna ją świata ćwierć. Kto ją ujrzy z bliska ujrzy swoją śmierć!"
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2495
Podziękowania: 241/53
Wysłany: 2008-02-03, 13:42   

Chyba jak w tytule Level1NPC, ale pewien nie jestem, miałem tak gdy grałem w BGT, więc może to jakiś jego składnik. Z główną postacią tak mi się nigdy nie zdarzyło, może spróbuj nabić pierwszy level może wszystko wróci do normy albo stwórz postać od nowa.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wszelak 
I'm the chosen one

Wiek: 26
Posty: 259
Podziękowania: 12/9
Skąd: Legnica
Wysłany: 2008-02-03, 13:47   

Gram właśnie w BGT i dzieje mi się tak tylko z mnichem, każda inna klasa ma normalne PŻ... Nie moge poziomu nabić, bo piszę mi że grakuje -1 doświadczenia... Postać nową robiłem już 4 razy... Nie instalowałem żadnego moda o nazwie Level1NPC... No nic chyba będe zmuszony zrobić inną klase...
_________________
"Oto jest pięść moja, zna ją świata ćwierć. Kto ją ujrzy z bliska ujrzy swoją śmierć!"
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2008-02-03, 14:39   

A mi to wygląda na robotę jakiegoś xpcap removera.
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Likmo

Posty: 11
Wysłany: 2008-03-20, 10:42   

Na jakiejs stronie(ktorej teraz nie moge znalezc)pisalo, zze w procesie instalacji BGT, mozna wybrac NPC podklasy.U mnie sie to nie pojawilo.


Edit:JUż wiem, jest taka możliwość w TuTu, a czy jest w BGT??
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2495
Podziękowania: 241/53
Wysłany: 2008-03-20, 11:30   

Likmo napisał/a:
jest taka możliwość w TuTu, a czy jest w BGT??


Nie, w samym BGT nie można zmieniać podklas NPC.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group