Poprzedni temat «» Następny temat
Patchowanie SoA/ToB
Autor Wiadomość
Dredd

Wiek: 19
Posty: 33
Wysłany: 2006-02-01, 16:58   

Zepsul mi sie NPC z jakiegos moda ;) i zamiast dialogu (zwiazanego z wykonywanym questem) mam ciagle "x nie ma ci nic do powiedzenia" - da sie cos z tym zrobic?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2006-02-01, 17:17   

Co to za NPC?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Boo


Wiek: 32
Posty: 95
Skąd: a ja wiem, jestem tylko chomikiem...
Wysłany: 2006-02-01, 17:41   

Z tego co pamiętam to takie cuda się działy w nieupatchowanej wersji BG2...
_________________
Jam jest Wielki Ko(s)miczny Chomik !!! (WKC :))
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Dredd

Wiek: 19
Posty: 33
Wysłany: 2006-02-01, 23:14   

Po problemie. Wczesniej jak mialem ten blad cofnalem sie do starego sejwa w ktorym jeszce nie bylem w tej lokacji z tym npc - teraz jak wykonuje to zadanie jest wszystko ok.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
MacGn

Posty: 4
Wysłany: 2007-08-11, 16:54   

Mam problem. Często gdy próbuję zacząć z kimś rozmowę to pojawia się informacja że dana postać nie może rozpocząć rozmowy ponieważ robi coś innego. Czasami pomaga load albo opuszczenie lokacji i powrót, ale nie zawsze. Czy jest jakieś rozwiązanie?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 29/28
Wysłany: 2007-08-11, 22:47   

Instal;acj patcha
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
MacGn

Posty: 4
Wysłany: 2007-08-11, 23:16   

A możesz mi napisać jaki patch? Wystarczy do polskiej wersji ToB? Czu musi być jakiś odpowiedni dla modów?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Marlong 
Dziecię Bhaala


Wiek: 26
Posty: 310
Podziękowania: 34/2
Skąd: Kraina Cieni
Wysłany: 2007-08-12, 09:06   

Zdaje się, że Patch do Toba powinien wystarczyć.
btw. Ciekawe jest to że ten bug podobno występuje tylko na Windowsie 2k i XP :?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 29/28
Wysłany: 2007-08-12, 09:07   

Primo, to napisz, skąd masz bg - ta najnowsza edycja jest chyba spatchowana? Podobnież któraś ze starszych ekstraklasyk. :-> p

Secundo - http://www.grzech.org/oig...OB_PL_Patch.exe patch do polskiej wersji ToB

________
Marlong, demonie ;p Ja tam ciupałem z dziesięć razy w niepatchowanego BG na win millenium i xp, nigdy nie miałem problemów. nie ma reguły ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
MacGn

Posty: 4
Wysłany: 2007-08-12, 09:33   

BG2 kupiłem zaraz jak się pojawił, ToB-a musiałem kupować oddzielnie. Jak próbuje zainstalować patcha wyskakuje mi: nie może zaktualizować z powodu nieznanej wersji pliku Dialog.tlk.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Marlong 
Dziecię Bhaala


Wiek: 26
Posty: 310
Podziękowania: 34/2
Skąd: Kraina Cieni
Wysłany: 2007-08-12, 10:12   

To może spróbuj odinstalować grę, zainstalować BG2, ToB, patch do Toba, a potem dopiero, ewentualnie, jakieś mody
_____
@Gawith, ze strony BioWare:
Cytat:
Fixes the NPC "X appears busy" bug associated with Win2K and WinXP
:mrgreen:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
MacGn

Posty: 4
Wysłany: 2007-08-12, 10:19   

ok. spróbuję. dzięki
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 29/28
Wysłany: 2007-08-12, 10:30   

Mac, jesli instalowałes już jakieś mody, to przez to.
Cytat:
BG2, ToB, patch do Toba

Niektórzy powiadaja, że lepiej zainstalować SoA, SoA patch , ToB i dopiero patch do ToB ;)
Cytat:
Fixes the NPC "X appears busy" bug associated with Win2K and WinXP

Czy ja to neguję? ;p Mówię tylko, że sam nie miałem z tym, Bogu dzięki, problemów...

_________________
edit do poniżej: nie wiem, ale na pewno nie zaszkodzi ;)
Ostatnio zmieniony przez Gawith 2007-08-12, 11:27, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Marlong 
Dziecię Bhaala


Wiek: 26
Posty: 310
Podziękowania: 34/2
Skąd: Kraina Cieni
Wysłany: 2007-08-12, 10:37   

Cytat:
Niektórzy powiadaja, że lepiej zainstalować SoA, SoA patch , ToB i dopiero patch do ToB ;)

A czy to nie jest przypadkiem tak, że kiedy zainstalujesz ToBa to patchuje on automatycznie SoA?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Nugrud

Posty: 76
Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2007-08-12, 11:47   

Marlong napisał/a:
A czy to nie jest przypadkiem tak, że kiedy zainstalujesz ToBa to patchuje on automatycznie SoA?


Tak. Dokładnie tak. Liczy się 'wersja' a jest ona przecież identyczna po SoA+patch_SoA+ToB jak i po SoA+ToB, a że te pierwsze jest "lepsze" to taki miejski mit.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group