Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z Sagą BG
Autor Wiadomość
Remi 

Wiek: 42
Posty: 78
Podziękowania: 3/107
Skąd: znad Bałtyku
Wysłany: 2007-08-14, 18:04   

Cześć !

Mam pewien problem. Kupiłem Sage Baldurs Gate, zainstalowalem BGT dokladnie wedlug instrukcji K4thos i gra zawiesza sie w momencie kiedy stworze postac i chce zaczac rozgrywke. Podczas wczytywania startowej lokacji (Candelkeep) ekran staje sie czarny i gra na nic nie reaguje. Walcze z tym od 2 dni i zaczyna brakowac mi pomyslow. Licze na Wasza pomoc.
P.S. Tron Bhaala moge wlaczyc bez zadnych problemow

Pozdrawiam
Remi
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pavlus
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 38
Posty: 985
Podziękowania: 16/43
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2007-08-14, 18:44   

reinstal
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Remi 

Wiek: 42
Posty: 78
Podziękowania: 3/107
Skąd: znad Bałtyku
Wysłany: 2007-08-14, 19:02   

Pavlus napisał/a:
reinstal


Reinstal systemu ?? Bo reinstal gry robilem juz kilkanascie razy...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pavlus
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 38
Posty: 985
Podziękowania: 16/43
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2007-08-14, 20:13   

To poobierz pd nowa kompomenty te podane w liście katosa z resztą zagadaj na gg to pogadamy postaram się pomóc
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Remi 

Wiek: 42
Posty: 78
Podziękowania: 3/107
Skąd: znad Bałtyku
Wysłany: 2007-08-14, 22:35   

Pavlus napisał/a:
To poobierz pd nowa kompomenty te podane w liście katosa z resztą zagadaj na gg to pogadamy postaram się pomóc


Problem rozwiazany. Probowalem instalowac BGT sciagniete z Internetu, gdy tymczasem to dolaczone do Sagi na plycie DVD rozwiazalo problem.

Kamien z serca :)

Pozdrawiam
Remi
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 380
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2007-08-21, 11:10   

Nie wiecie czasem, czo Tortured Souls jest kompatybilne z TDD? Zainstalowałem wcześniej już BGT, TDD i EoU, tymczasem przy instalacji TS wyskakuje mi pełno errorów i mod nie chce się zainstalować. Proszę o porady. :)
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lord Pawello


Posty: 26
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2007-08-21, 13:44   

Słyszałem ze TS na płycie jest zepsute i trzeba sciągnąć z internetu.
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
insomniak 

Wiek: 29
Posty: 1
Skąd: Tajar
Wysłany: 2007-08-23, 14:53   

Witajcie!
Mam pewien problem. Otóż kupiłem Sagę Baldur's Gate i zanistalowałem ją z modami (w tej kolejności): PL Fixpack, BG2 Fixpack, TDD v1.11, TS-BP v6.10, BGT, BGTTweak, BG1UB dla BGT, BG2UB, Sword Coast Stratagems, DSotSC, NTotSC, Lure of Sirine's Call, The Grey Clan Episode I, BG1 & BG2 Herbs and Potions Add-in, Ajoc's Minimod v1.5, Desecration of Souls 2.6, Tower of Deception, Tactics, Ascension, Enhanced BG2, The Unusual Oddities Shop, Underrepresented Items, Unique Artifacts, Item Upgrade, Battles, Teleportation Mod, BP v177, Divine Remix, D0Tweaks, BG2 Tweaks, Ding0 XP Fixer, BP-BGT Worldmap, GUI.
Gram już od jakiegoś czasu i zauważyłem, że nie miałem jeszcze żadnych banterów, tzn. NPC-e czasami obracają się w stronę innych, jakby chcieli coś powiedzieć, ale na tym koniec. Czy może to być wina któregoś z modów? A może drużyna w składzie: Imoen, Jaheira, Khalid, Minsc i Dynaheir (no i moja postać) jest mało rozmowna? Próbowałem coś z tym zrobić instalując komponent z Tajemnic Wybrzeża Mieczy przyspieszający bantery, ale wtedy co pół godziny raczony jestem wypowiedzią Dynaheir nt. Boo jako "nieczystego bydlęcia" i niczym innym. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :) . Tak przy okazji: często miewam też sytuację, w której gra wywala mnie do pulpitu i pojawia się komunikat: "Wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta etc.". Czy to też "zasługa" któregoś z modów, czy po prostu urok grania na Windows XP?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Budjonny

Posty: 3
Wysłany: 2007-08-28, 13:14   

Mam problem.
Kupiłem eXstra klasyke gold i po przejśćiu gry postanowiłem zabrać sie za mody.
Występuje dziwny problem który dotyczy wszystich modów zarówno do BG1 jak i BG2
Nieważne co instaluje tactics, BGT, fixpacki czy poprawki baldurdascha pojawia się ten sam problem.
http://www.fotosik.pl/pok...ac09b12331.html
Uprzejmie prosze o rozwiązanie mojego problemu
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Marlong 
Dziecię Bhaala


Wiek: 27
Posty: 310
Podziękowania: 34/2
Skąd: Kraina Cieni
Wysłany: 2007-08-28, 15:15   

A czy wypakowałeś instalki modów do folderu z grą?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Budjonny

Posty: 3
Wysłany: 2007-08-28, 15:48   

Oczywiście że je tam wypakowałem. Co ciekawe nawet jak instalke włącze poza folderem z grą i tak ten sam problem sie pojawia. Dodam jeszcze że reinstalki już próbowałem.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Marlong 
Dziecię Bhaala


Wiek: 27
Posty: 310
Podziękowania: 34/2
Skąd: Kraina Cieni
Wysłany: 2007-08-28, 16:10   

No to może inaczej:
taki błąd jaki u ciebie wyskakuje pojawia się, kiedy próbujesz zainstalować moda z innego folderu niż Baldur's Gate'a, mod wypakowujesz tak, żeby plik Setup-nazwa_moda.exe znajdował się na tym samym "poziomie" co takie pliki jak: chitin.key i dialog.tlk
czyli np. tak: screen
mam nadzieję, że pomogłem
PS. Jeśli nie masz pliku chitin.key w folderze z grą to w ogóle nie powinna ona działać i trzeba ją zreinstalować
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wulfgar 


Posty: 13
Wysłany: 2011-05-11, 21:34   

Słuchajcie ludziska poczciwe posiadające Sagę, problem może być z tym, że niektóre mody mogą chcieć plików z określonej płyty CD, a nie DVD jak w przypadku Sagi. Sam chciałem zainstalować sobie kiedyś (z dwa lata temu) Big World Project czycośtam, to wielkie takie bydle z własną instalką i downloaderem, i nie dało rady, gdyż nie wykrywało pewnych plików, a miałem pełną instalację wszystkiego.

Ups, mała nekrofilia, wątek sprzed czterech lat, wybaczcie.
_________________
Zbieżność mojego nicka z imieniem jednego z ziomów Drizzta przypadkowa.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1652
Podziękowania: 775/110
Wysłany: 2011-05-12, 04:58   

http://athkatla.cob-bg.pl...?t=4465&start=0
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Darth_q

Posty: 12
Podziękował 5 razy
Wysłany: 2011-12-07, 22:36   

Witam

Pozwolę się podpiąć pod temat ponieważ również mam problem :

Chodzi o to że podczas niektórych rozmów gdy otwiera się okno dialogu nie ma tekstu- trzeba wciskać klawisze numeryczne tak jakby się prowadziło rozmowę :-/ A gdy jeden npc podszedł do mnie z jakąś gadka(oczywscie nie było tekstu dialogu) otrzymałem wpis : Dodano informacje ogólną do dziennika.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group