Wysłany: 2007-11-28, 21:18 [W I] Po której ze stron się opowiadacie?
Ano właśnie ja grając po raz pierwszy(nawiasem mówiąc zbliżam się do końca gry) Opowiedziałem się za wiewiórkami, a dlaczego? A dlatego, ze nie jest to juz taka sama fanatyczna hałastra jak te Scoia tael podżegane przez Nilfgard. Jakoś nie mogłem odmówić pomocy Yeivinowi:)
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.
- Nic dodać, nic ująć^^
Ostatnio zmieniony przez morgan 2010-11-19, 23:50, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-11-29, 00:08
ja też opowiadzialem sie za wiewiórkami. bo fajni ludzie, no i tak jak Pavlus- Yevinowi trudno odmówić pomocy.
_________________ (były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Neutralnosc daje nawiecej bonosow - bugi w grze sprawiaja ze mozna wtedy wykonywac questy i dla wiwewiorek i dla zakonu izdobywac max dosiwadczenia, nie mowiac ju zo statach zbroi kruka.
Wlasnie koncze trzeci raz - tym razem neutralnie ponownie, ale blizej ku zakonowi sie sklaniam. Zobacyzmy, jakie tu sa opcje, mysle ze bedzie ciekawie jezlei chdozi o fabule. W koncu wielki mistrz.. i tak dalej ;-)
_________________ "Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Ja zasadniczo wybrałbym zakon, bo jakoś się dobrze zgadało nam z Zygfrydem, a poza tym lubię odgrywać postacie ze sprecyzowanym światopoglądem, nawet jesli sam byłem raczej za neutralnością. Natomiast elfy to terroryści, a a ja jestem wiedźminem dla ludzi. Ale kiedy Zoltan powiedział mi, ze ma uczulenie na skurwysynów, to nie zdzierżyłem i wczytałem sejwa. Zostałem neutralem... Następnym razem wybiorę elfy.
Ja zasadniczo wybrałbym zakon, bo jakoś się dobrze zgadało nam z Zygfrydem,
A mi ten zakon śmierdzi, ale jeszcze nie wiem czemu... :-> Zygfryd sie dobrze zapowiadał, ale od trzeciego aktu jakiś dziwny sie zrobił.
Za to wiewiórki walczą o wolność...
_________________ Nawet jeśliś czysty jak kryształ i odmawiasz modlitwę przed zaśnięciem, możesz stać sie likantropem, gdy lśni księżyc w pełni...
"A ja chce być ptakiem, bo ptaki srają na wszystko z góry." Jarosław Warczyglowski
Wszystki kobiety sa aniolami, lecz gdy zycie plamie im skrzydla, pozostaje tylko latanie na miotle...
Nie o wolnosc, tylko o piekna smierc tak naprawde... I geralt hcac nie chcac ma tego swiadomosc. Sprzeciwianie sie ludziom ma sens wtedy, jezlei zmienili sie w potwory - co chocby w koncowce sagi bylo widoczne. Natomiast tutaj widac to glownie.. w I akcie
W ogole ejstem wielka fanka I Aktu. Uwazam ze jest najbardziej rpzemyslany i najbardziej napakowane sa w nim dylematy moralne. Wiadomo, ze pozniej wiele wuestow - tuz przed premiera ulegalo zmianie, byly psiane od poczaktu, wiele rzeczy wywalano i dopasowywano od nowa.
Przepraszam za dygresje ;-)
Co do neutralnosci, msyalam,z e bedzie ona troche wlasnie jak w I rozdziale potraktowana, na zasadzie malych drobnych wyborow, czy pomoc temu czy tamtemu, raczej na bazie miniquestow niz wielkiego opowiadania sie. Bo sam Geralt tak do konca nigdy sie nie opowiedzial.
_________________ "Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Wysłany: 2007-12-24, 20:51
Gandalf napisał/a:
Ja pole Zakon , a przestańcie , jak walczyć o pokój a nie o terror
Hehe - widzę, że to jeszcze było pisane chyba przed przejściem gry :)
A ja zachowałem "słynną wiedźminską neutralność" :) Jakoś od początku nie podobał mi się ten cały spór - bezsensowny i o marchewkę w sumie, bo każdej strony argumenty były jakieś nie do końca "szlachetne", że tak to nazwę :)
_________________ "Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... - wtedy zaczyna się Kyokushin!"
Podczas zabijania utopców natknąłem sięna ich komando ;] Pozwoliłem im wziąć towar i już wiem, że się do nich przyłączę. Jakoś tak zawsze lubiłem krasnale i elfy :-P
Podczas gry bardziej skłaniałem się ku elfom i krasnoludom, zwłaszcza jak zobaczyłem, jak wygląda sytuacja w Dzielnicy Nieludzi. Widać było, że są dyskryminowani przez dominujących. Pomimo, że z początku polubiłem Zygfryda, który ułatwił mi wstęp na Groblę. ;)
Ale przyznam - Yaevinn zasłużył na pomoc. Nieludzie walczyli o swoje prawa, poza tym ruszyła mnie trochę kwestia utraty banku przez Vivaldiego na rzecz ludzi. Pomogłem wiewiórkom w banku, tak samo zrobiłem z rozpoznaniem na bagnach.
Jednak motyw z kryptą ('Sześć stóp pod ziemią') i 'odwdzięczenie się' elfów z Brzegu sprawiły, że zostałem neutralny. W tym sporze nie ma strony dobrej i złej. I dobrze, choć nie wiem, czy następnym razem nie wstawię się za wiewiórkami. ;)
Za to cały Zakon, pomimo dobrego wrażenia, jakie zrobił na mnie pan Z., nie podobał mi się. Mgliste to jakieś i mało zdążyłem ich poznać. Trzymają stronę ludzi za wszelką cenę, elfów i krasnoludów uważają za gorszych. W sumie też są źli. ;>
Ja de facto przez przypadek przylaczylem sie do Zakonu, chcieli jakiejs pomocy, udzielilem i juz w dzienniku "pomagam zakonowi". Mala wtopa, a wczytywac sie nie chcialo. A plan byl na neutralnosc, jak to winien wiedzmin ;) Coz, madrzejszy o doswiadczenia zrobie tak nastepnym razem :)
Achh, właśnie skończyłem i wiecie co? Czuję się jak sku*wysyn o jeeee xD Przystąpiłem do Zakonu, od początku to planowałem, ale Ci co przeszli wiedzą jak to później wygląda. Jednak kończenie gry z Zygfrydem u boku poprawiło mi humor. Przecież i tak przejdę co najmniej 3 razy więc co za różnica :P
Wiewiórki mnie nie pociągały, przypominają mi feministki - żądają akceptacji, a wzbudzają jeszcze większą nienawiść, używając metod gorszych niż ludzie. Krasnoludów mi szkoda trochę było, bo ich lubię, Zoltan mnie zwyzywał w 5 piątym rozdziale i w ogóle, smutno mi się zrobiło, bo tak lubiłem z nim wódkę pić :P Z wiewiórkami zagram, ale na końcu, teraz przyszedł czas na neutralność i bycie wspaniałym bohaterem. Będę cacy :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum