Posty: 5556 Podziękowania: 455/316 Skąd: Island of Misfit Toys
Wysłany: 2007-10-21, 17:11 Licytacja (podział plików do tłumaczenia RoT)
Tutaj będziecie mogli "zaklepywać" sobie pliki - zdecydowałem się w większości przekleić opis z SoS-u (zasady się nie zmieniły, więc po co zmieniać słowa;)):
Kilka spraw:
1. Każdy natychmiast po zdecydowaniu się na tłumaczenie zobowiązany jest do wypisania w poście nazwy pliku (żeby nie było powtórzeń)...
2. Prosiłbym też o nawiązanie kontaktu ze mną w sprawie chociażby zgłoszenia akcesu do projektu...
3. Myślę też o wprowadzeniu pewnego limitu tekstu, który trzeba przetłumaczyć - chodzi, o to, by niektórzy nie zostali poszkodowani - ktoś przetłumaczy np. 100 kb tekstu, inny dla odmiany 1 kb (w plikach .tra to niewiele więcej niż pół stronki w notatniku) - nie uważam by było sprawiedliwym umieszczać tego ostatniego w późniejszych creditsach (a chciałbym ująć każdego - w końcu powinna być jakaś nagroda), dlatego też uważam, że minimalną wartość powinno stanowić 10 kb (chciałbym jednak poznać Wasze zdanie na ten temat) - to naprawdę nie jest wiele (nawet dla "dokładnych" czas tłumaczenia nie powinien w tym przypadku przekroczyć niezbyt intensywnie wypełnionego tygodnia)...
4. Jednocześnie prosiłbym o tłumaczenie całości - w celu ułatwienia tego, zdecydowałem się dokonać wstępnego podziału (który jednak z racji swej pobieżności nie musi być pozbawiony błędów). Idea jest prosta - jedna osoba może odpowiednio "zabarwić" daną postać, ponadto czasem powstarza się część tekstów - powinny być w takim wypadku identyczne...
To tyle, mam nadzieję, że w żaden sposób nie zniechęciło to Was do współtworzenia nowej wspaniałej przygody...
Pozdrawiam
M O R G A N
EDIT: Swój akces zgłosił już Marlong z działami: ahighma, alissa, arena i arlax
Wysłany: 2007-10-22, 14:11
Pozwól mi powitać Cię w kolejnym projekcie - mając nadzieję na możliwość delektowania się kolejnymi doskonałymi tłumaczeniami... A wracając do meritum - zaznaczyłem - są Twoje...
Pozdrawiam
Ja też chcę coś fajnego!
Fajny byłby Bruenor :) jeśli jest taka możliwość.
Szczególy mojej współpracy wysłałem w mailu do Ciebie, Morgan.
Pozdrowienia dla wszystkich!
P.S. Szkoda, że nie zdążyłem załapać się na Drizzta ale trudno, Ladies first!
Wysłany: 2007-10-26, 20:22
Otzrymałem właśnie przetłumaczone przez Marlonga pliki... Dzięki
Ponadto mam przyjemność zakomunikować wszem i wobec, że do grona tłumaczy dołączył dziś Marlong właśnie...
Wysłany: 2007-11-08, 17:36
Wreszcie udało mi się zaprosić do projektu (próbowałem już od początku SoS) pewną osobę... Kirara Farae, bo o niej mowa, znawczyni języka drowów (prowadziłem z Nią konsultacje nt. tłumaczeń z tego języka w SoS), a także grafik (m.in. podrasowanie mojego avika) i moderka (póki co, na własne potrzeby) zgdziła się nas wspomóc, i jak widać w Postępie tłumaczenia - zaangażowała się w projekt dość ambitnie... Dzięki i pozdrawiam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum