Poprzedni temat «» Następny temat
The Darkest Day - pytania i porady
Autor Wiadomość
Joneleth
Zasłużony

Podziękowania: 6/2
Wysłany: 2005-05-05, 20:55   

A czy ktos wie kiedy ten mod bedzie po polsku??
Podziękuj autorowi tego posta

Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Podziękowania: 95/2
Wysłany: 2005-05-05, 21:11   

Szefem tłumaczenia TDD jest Gigantus, więc po wszelkie informacje odsyłam do niego na PW lub do Tawerny Bibliotekarzy:
http://forum.biblioteka.avx.pl/
Nie chcę prorokować, ale może termin Grudzień 2005?
Obecnie ukazała się wersja TDD na WeiDu, więc to może zachęci niektórych do sięgnięcia po tego moda.
http://iegmc.mirror.intermedia.com.sg/tdd-weidu/

Gigantus
Zasłużony

Podziękowano 1 razy
Wysłany: 2005-05-10, 13:01   

holender grudzień to max najpóźniej a może da się wcześniej - w co mocno wierze

Omega210 

Wysłany: 2005-11-27, 15:17   The Darkest Day - pytania i porady

Podczas instalacji TDD pojawił się u mnie pewien problem. (Tak i tak wygląda problem.) Podobnie było z instalacją Tactica v23. Może ktoś pomóc?
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-03-02, 22:42, w całości zmieniany 3 razy  

Matheous 

Podziękował 1 razy
Wysłany: 2005-11-27, 17:10   

Oho, ja mialem ten drugi blad przy instalacji Morituriego(afair ze stronki Revana)... Ktos sie orientuje, czego to wina? :P
Gloria, gloria perpetua!
In this dawn of victory!

Coincidence 
Bibliotekarz

Wysłany: 2005-11-28, 09:57   

Omega210

Ahem - screeny są nieco ścięte ( więc nieco trzeba się domyślać - następnym razem wklej odpowiednią zawartość pliku .log, którego nazwa jest identyczna do setup-nazwa_moda, ok? ), ale w obu przypadkach ALBO brakuje pliku w podanej w .tp2 lokacji albo ścieżka ( w .tp2 ) jest wpisana błędnie ( "no such file or directory" ). Źle ściągnięte? Jesli to mniej wazny plik to możesz usunąć fragment instalki z .tp2 ( otwiera się toto dowolnym edytorem tekstowym );
jesli nie, to zgłoś do autorów.
Podziękuj autorce tego posta

Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wysłany: 2006-01-31, 10:24   

Dredd napisał/a:
Mam takie mody:

[...]
tdd
tdd fix
taxtics
[...]

po zabiciu Irka przenosi mnie do miasta elfow (nie mam zadnej koncowej animacji), a po paru dniach rekonwalescencji odwiedza mnie mag z którym przenosze się do candlekkep. Tam (w skrocie) się dowiaduje, ze wszystkie „znaki na niebie” wskazuja, ze swiatu zagraza jakies kolejne zlo i mam się dowiedziec co i jak. Mój „1 kontakt” mowi, ze stoi za tym kolejny z bogow Cyrik itd.. A pytania takie;
-czy wszystko idzie w dobrym kierunku i pozniej zobacze ta koncowa animacje z SoA i plynnie przejde do ToB?
-czy będę mogl wykonac zalegle klesty z SoA (Twierdzy Straznika tez nie przeszedlem)?
-co to za mod?

Main char jest na lekko zmodyfikowanej podklasie kensai i ma już 30lvl. Oplaca się „lamac” go jzu na maga, czy jeszczce poczekac?

Nastepnym razem pisz w "Problemach z modami".
1. Tak, wszystko jet ok., ale nie zobaczysz końcowej animacji i nie przejdziesz płynnie do TB.
2. Tak.
3. TDD - to główny wątek tego moda.

Co do kensai - to zależy od ekipy (—> PD).

Dredd

Wysłany: 2006-02-01, 16:46   

1 - Pozniej bedzie mozna swobodnie sie przemieszczac miedzy lokacjami z SoU i ToB?

Cytat:
Co do kensai - to zależy od ekipy (—> PD).

A dokladniej? Chodzi o to, ze moze byc juz za malo PD (punkty doswiadczenia?) zeby porzadnie rozwinac maga? Chodzilo mi w pytaniu, czy ten "prawie kensai" przez kolejne 20lvl zyska jakies istotne bonusy di swoich umiejetnosci.

ps: czekajac na odpowiedz zawiesilem gre w BG2 i zaczalem przechodzic mod do NWN o nazwie "Eye of The beholder" - polecam, bardzo dobrze zrobiony i wciagajacy mod.

Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wysłany: 2006-02-01, 17:14   

Nie będzie można. Tylko Cienie Amn. Tron dopiero po imporcie.

Co do kensai - to zależy, jakie zadania ci zostały do wykonania, bo jeśli są to np. zadania z TDD, to spokojnie można dwuklasować kensai (nagrody za zadania w TDD idą w setki tysięcy PD...).

Cytat:
Chodzilo mi w pytaniu, czy ten "prawie kensai" przez kolejne 20lvl zyska jakies istotne bonusy di swoich umiejetnosci.

To zależy od tego, jak jest zmodyfikowany. Kensai z podstawki dostaje premie do maksymalnego poziomu (co 3 poziomy do 40 czy wyższego poziomu).
Kensai zdwuklasowany w TDD jest niczego sobie i można go spokojnie "łamać" już po 20 poziomie (dalsze premie można olać, bo TDD dodaje magowi dwa świetne czary, które polepszają znacznie TraK0, -50 można osiągnąć dzięki 2-3 czarom).

Joneleth
Zasłużony

Podziękowania: 6/2
Wysłany: 2006-02-01, 17:41   

Kinski napisał/a:

Jesteś pewien...? Asc na forum BGiF napisał:
Cytat:
TDD rozwiązuje to jako dodanie lokacji z chatką, gdzie jest "miejsce przenoszące" do ToB...

Dredd

Wysłany: 2006-02-01, 23:38   

Cytat:

Jestes pewny? Mam nadzieje, ze tak nie jest lub chociaz, ze da sie zrobic prezjscie pomiedzy SoA a ToB takie o jakim mowi Joneleth. Chcialem szybko dolaczyc Sarevoka i znim wykonac zalegle questy.

Boo

Wysłany: 2006-02-02, 11:59   

I co, myślisz, że po wyjściu z lochów Irka będziesz mógł sobie od razu wejść do sfery kieszonkowej? :P

Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wysłany: 2006-02-02, 12:47   

Fakt - sprawdziłem, można się teleportować do Tronu, pomaga nam w tym czarodziejka Marysia (Mary), jednak można było potem wrócić do Cieni Amn. Chatka znajduje się w wiosce z ostatniego mega zadania (obok Riatavinu).

Jeśli można by sobie było dowolnie hasać i po mapie Cieni i Tronie, to byłoby przegięcie totalne.

Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad

Podziękowania: 30/61
Wysłany: 2006-02-23, 12:28   

Hmm Asc powiedział mi, że w TDD można przyłączyć Corana, ciekawe, że nie widzę go w opisach moda na bibliotece Riklaunima. Powiedzcie mi gracze czy Coran jest? No i Wiecie chyba, że wyszła wersja weidu.
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^

Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wysłany: 2006-02-23, 13:16   

W Tortured Souls, nie w TDD.
Opis moda u Rika ma trochę błędów, szczególnie w podklasach, w opisach NPC zabrakło kilku dość istotnych informacji.

Odpowiedz do tematu