Szefem tłumaczenia TDD jest Gigantus, więc po wszelkie informacje odsyłam do niego na PW lub do Tawerny Bibliotekarzy:
http://forum.biblioteka.avx.pl/
Nie chcę prorokować, ale może termin Grudzień 2005?
Obecnie ukazała się wersja TDD na WeiDu, więc to może zachęci niektórych do sięgnięcia po tego moda.
http://iegmc.mirror.intermedia.com.sg/tdd-weidu/
Ahem - screeny są nieco ścięte ( więc nieco trzeba się domyślać - następnym razem wklej odpowiednią zawartość pliku .log, którego nazwa jest identyczna do setup-nazwa_moda, ok? ), ale w obu przypadkach ALBO brakuje pliku w podanej w .tp2 lokacji albo ścieżka ( w .tp2 ) jest wpisana błędnie ( "no such file or directory" ). Źle ściągnięte? Jesli to mniej wazny plik to możesz usunąć fragment instalki z .tp2 ( otwiera się toto dowolnym edytorem tekstowym );
jesli nie, to zgłoś do autorów.
po zabiciu Irka przenosi mnie do miasta elfow (nie mam zadnej koncowej animacji), a po paru dniach rekonwalescencji odwiedza mnie mag z którym przenosze się do candlekkep. Tam (w skrocie) się dowiaduje, ze wszystkie „znaki na niebie” wskazuja, ze swiatu zagraza jakies kolejne zlo i mam się dowiedziec co i jak. Mój „1 kontakt” mowi, ze stoi za tym kolejny z bogow Cyrik itd.. A pytania takie;
-czy wszystko idzie w dobrym kierunku i pozniej zobacze ta koncowa animacje z SoA i plynnie przejde do ToB?
-czy będę mogl wykonac zalegle klesty z SoA (Twierdzy Straznika tez nie przeszedlem)?
-co to za mod?
Main char jest na lekko zmodyfikowanej podklasie kensai i ma już 30lvl. Oplaca się „lamac” go jzu na maga, czy jeszczce poczekac?
Nastepnym razem pisz w "Problemach z modami".
1. Tak, wszystko jet ok., ale nie zobaczysz końcowej animacji i nie przejdziesz płynnie do TB.
2. Tak.
3. TDD - to główny wątek tego moda.
1 - Pozniej bedzie mozna swobodnie sie przemieszczac miedzy lokacjami z SoU i ToB?
Cytat:
Co do kensai - to zależy od ekipy (—> PD).
A dokladniej? Chodzi o to, ze moze byc juz za malo PD (punkty doswiadczenia?) zeby porzadnie rozwinac maga? Chodzilo mi w pytaniu, czy ten "prawie kensai" przez kolejne 20lvl zyska jakies istotne bonusy di swoich umiejetnosci.
ps: czekajac na odpowiedz zawiesilem gre w BG2 i zaczalem przechodzic mod do NWN o nazwie "Eye of The beholder" - polecam, bardzo dobrze zrobiony i wciagajacy mod.
Nie będzie można. Tylko Cienie Amn. Tron dopiero po imporcie.
Co do kensai - to zależy, jakie zadania ci zostały do wykonania, bo jeśli są to np. zadania z TDD, to spokojnie można dwuklasować kensai (nagrody za zadania w TDD idą w setki tysięcy PD...).
Cytat:
Chodzilo mi w pytaniu, czy ten "prawie kensai" przez kolejne 20lvl zyska jakies istotne bonusy di swoich umiejetnosci.
To zależy od tego, jak jest zmodyfikowany. Kensai z podstawki dostaje premie do maksymalnego poziomu (co 3 poziomy do 40 czy wyższego poziomu).
Kensai zdwuklasowany w TDD jest niczego sobie i można go spokojnie "łamać" już po 20 poziomie (dalsze premie można olać, bo TDD dodaje magowi dwa świetne czary, które polepszają znacznie TraK0, -50 można osiągnąć dzięki 2-3 czarom).
Nie będzie można. Tylko Cienie Amn. Tron dopiero po imporcie.
Jestes pewny? Mam nadzieje, ze tak nie jest lub chociaz, ze da sie zrobic prezjscie pomiedzy SoA a ToB takie o jakim mowi Joneleth. Chcialem szybko dolaczyc Sarevoka i znim wykonac zalegle questy.
Fakt - sprawdziłem, można się teleportować do Tronu, pomaga nam w tym czarodziejka Marysia (Mary), jednak można było potem wrócić do Cieni Amn. Chatka znajduje się w wiosce z ostatniego mega zadania (obok Riatavinu).
Jeśli można by sobie było dowolnie hasać i po mapie Cieni i Tronie, to byłoby przegięcie totalne.
Hmm Asc powiedział mi, że w TDD można przyłączyć Corana, ciekawe, że nie widzę go w opisach moda na bibliotece Riklaunima. Powiedzcie mi gracze czy Coran jest? No i Wiecie chyba, że wyszła wersja weidu.
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum