Poprzedni temat «» Następny temat
[Avi, Mpg?] Rozsynchronizowanie dźwięku z obrazem
Autor Wiadomość
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-02, 18:11   [Avi, Mpg?] Rozsynchronizowanie dźwięku z obrazem

Cholera.
Było dobrze.
Było ładnie.
Wszystko było idealnie równo.
A teraz w coraz większej ilości filmów dźwięk z obrazem zaczyna mi się rozsynchronizowywać :| Nie mam pojęcia czemu :|
Może ktoś z was wie? :cry:
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aiglon von Lupus 
Zasłużona


Wiek: 37
Posty: 476
Skąd: Miami, FL
Wysłany: 2005-10-04, 08:41   

to znaczy rpzepraszam ciebardoz ze co sie dzieje?
filmy ktroe chodizly rowno teraz nie chdoza rowno?
czy co jakis nowy masz to synchron pada?
_________________
"Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-04, 15:46   

Było dobrze.
Nic nie ruszałem, nie instalowałem jakichś dziwnych kodeków, nie bawiłem się... kurka nic!
Lecz nagle w niektórych filmach dźwięk jest przesunięty o sekundę w przód. Lub o sekundę w tył. Lub o 3 sekundy w przód...
Nie mam pojęcia czemu :|
Ale przecież nic się nie bierze bez przyczyny...
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aiglon von Lupus 
Zasłużona


Wiek: 37
Posty: 476
Skąd: Miami, FL
Wysłany: 2005-10-04, 16:01   

pytam sie wiec czy to NOWE filmy
czy takie, co juz ogaldales?
_________________
"Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-04, 16:56   

Tak oglądałem nie jeden raz (niektóre mają wieeele miesięcy)(a niektóre i dwa tygodnie..)
Oczywiście nie wszystkie się rozjechały..
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aiglon von Lupus 
Zasłużona


Wiek: 37
Posty: 476
Skąd: Miami, FL
Wysłany: 2005-10-04, 18:48   

Mialam to kiedys
sporboj zmienic soft
albo reinstalka windowsa
reinstalkapewniejsza
tams ie jakies bilioteki wala...
mozna porbowac gordian knotem
ale mnie si e nie udalo
czym ogaldasz?
_________________
"Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-04, 21:19   

Za każdym razem gdy Ci jakieś małe g nie daje spokoju to reinstalujesz windowsa? Respect.. :(

Oglądam SubEditem
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aiglon von Lupus 
Zasłużona


Wiek: 37
Posty: 476
Skąd: Miami, FL
Wysłany: 2005-10-04, 21:32   

Nie, reinstalwoalm przy okazji i wtedy sie poprawilo :P
scianij vdeolana - jezli to to ne pomoze to ju sama nie wiem
no i sporbuj VPlayerem...
_________________
"Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-06, 23:55   

Sprawdzałem Vplayerem, Allplayerem.. qpa
Dopiero DivX Player dał klasę i na nim wszystko śmiga równiutko.. hmm..
Kurka, skąd to rozsynchronizowanie się może brać? :/

Added after 9 minutes:

Czy mi się zdaje, czy w tym cholernym DivX Playerze nie da się ustawić napisów? :|

Added after 1 minutes:

Wogóle za wiele to tam się nie da... :| grrr
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Thishen
Zasłużony


Wiek: 30
Posty: 426
Podziękowania: 1/5
Skąd: Piernikowo
Wysłany: 2005-10-08, 17:46   

Sprobuj w Media Playerze Classicu - da sie ustwaic napisy, da sie tez przesunac sciezke dzwiekowa. Przynajmniej z tego co widzialem grzebiac po menu - nigdy z tego nie korzystalem. I chyba nie na wszystkich formatach plikow daje sie to zrobic. Kombinuj, a sie moze uda :)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Dead 
Bibliotekarz
Follower of Satan


Wiek: 28
Posty: 670
Podziękowania: 27/63
Wysłany: 2005-10-08, 17:57   

oh, już sobie poradziłem, dzięki..
Zainstalowałem najnowszą wersję SubEdita.. :roll: :o
_________________
Tawerna Bibliotekarzy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
PIOTROSLAV


Wiek: 32
Posty: 112
Wysłany: 2005-10-24, 21:03   

Rozsybchronizowanie może wynikac z obciążenia pamieci w danej chwili lub ogolnie.

procesy wewnętrzne moga opoźniać przerwania sprzetowe

ale to zazwyczaj na komputerach klasu co najwyżej P300
_________________
Elitarna Stara Gwardia COB

"(...)ma swoje zdanie, którego raczej z tego co pamiętam nie zmienia. Kieruje się swoimi zasadami (i kwasami) . Oczywiście człek ze starej gwardii Cobu :P"
sovellis
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group