Poprzedni temat «» Następny temat
[BG2] Gra przez NET!
Autor Wiadomość
Monument


Wiek: 28
Posty: 103
Wysłany: 2005-05-08, 17:04   [BG2] Gra przez NET!

Zagra ktos?
Bedziemy grali dzis wieczorem, narazie sa wolne 4 miejsca.

Jest to gra BEZ modów, edycja kolekcjonerska, bez patha do SoA, z pathem do ToB,

ip: pytac na gg bądź PW

gra BGiF//maa
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vaelleas Baenre


Wiek: 27
Posty: 105
Skąd: Menzoberranzan//////// Lublin
Wysłany: 2005-09-09, 13:55   

A ja mam pytanie do każdego kto wie... :P Jak się gra przez neta, co trzeba ustawić i jak można dołączyć bo sesje nową łatwo założyć tylko jak do niej dołączyć i na co i jak kliknąć.... Z góry dziękuje za odpowiedź.. :( :(
_________________
W imię Vhaerauna, Pana w Masce!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2005-09-09, 17:48   

Na początku musisz mieć zew. IP. To, jakie masz IP, można sprawdzić na wiele sposobów, polecam zapoznanie się z tekstem Aure'go (w tytm dziale gdzieś jest, chyba tu. Załóżmy, że masz zew. IP. i chcesz się dołączyć do sesji. Najłatwiej jest użyć darmowego programu GameSpyArcade lub innego wyszukiwacza serwerów. GSA jest całkiem dobry, bo ma kilka użytecznych opcji, np. czat. Wyszukujesz grę (podstawowa znajomość angielskiego mile widziana) i się do niej dołączasz (podwójny klik lub któraś opcja), o ile wiem, to na GSA można spotkać Polaków, ale gra się tnie, chyba że grają ludzie z Polski (na ogół im bliżej, tym lepiej).
Jeśli nie masz GSA, to wybierasz protokół IP/TCP i wpisujesz adres serwera (hosta – gospodarza), jeśli host zaznaczył hasło i nazwę sesji, też ją trzeba wpisać. Wcześniej trzeba odblokować firewalla.
Ponadto – wersje gry powinny być zgodne – o ile pamiętam, to jak masz Cienie, to raczej nie dołączysz do Cieni z Tronem. Mody mogą być zainstalowane, ale raczej nie totalne konwersje czy te większe...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vaelleas Baenre


Wiek: 27
Posty: 105
Skąd: Menzoberranzan//////// Lublin
Wysłany: 2005-09-09, 18:38   

Aha wielkie dzięki bo bardzo chciałem się z kimś zmierzyć w BGII a okazało się że to nie takie proste.... Ale dzięki za wytłumaczenie i pozdrowienia. A konieczny jest GameSpy Arcade?



(PS niewiem, może to jest offtop, niewiem, ale jakby co to sorry)
_________________
W imię Vhaerauna, Pana w Masce!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Winth


Wiek: 24
Posty: 168
Wysłany: 2005-09-09, 18:56   

A także można używać sieci Hamachi, no ale musisz mieć Windę XP/ME, odblokowany jakiśtam port i kumpli do gry.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2006-02-07, 16:40   

Realm napisał/a:

no więc zagra ktoś przez tcp.ip? od razu mowie ze nie moge byc hosterem (lan)?

Temat kasuję, bo ten co już jest wystarczy.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Farseer

Wiek: 27
Posty: 1
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2006-02-08, 15:12   

Jako iż nie chcę zakładać nowego tematu chciałbym zapytac czy tutaj ktoś ze mna zagra (odrazu mówie nie mam zew ip więc chyba ktoś inny musi być hostem, nie wiem nie grałem nigdy).. Chciałbym jak to jest w Baldura grać oprzez sieć z kims... Ktoś chętny ?? Termin sie suatli najlepiej dzisiaj albo jutro :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Blazko


Wiek: 30
Posty: 25
Podziękował 3 razy
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2006-04-12, 09:54   

A czy mody typu tactics, easy of use czy ascension beda mi przeszkadzac?

Mam zamiar grac z kumplami ktorzy maja czyste bg2. Mam nadzieje, ze nie bede musial robic reinstalki...
_________________
Obey your Master. Master!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Komcio 
Zasłużony


Wiek: 108
Posty: 658
Wysłany: 2006-04-12, 10:41   

Musicie mieć te same wersje - inaczej nici z połączenia.

Ale co do reinstalki całej gry, to nie jest ona niezbędna - wystarczy odinstalować mody (testowane na sobie, gdyż niejednokrotnie musiałem wywalać tactica i asscena do gry ze znajomymi ;) ).
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Abdel

Wiek: 27
Posty: 5
Wysłany: 2006-04-12, 15:38   

A czy jezeli mam wewn IP a ten co stawia serwer ma zewn IP to sie nie moge polaczyc??
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Orish


Wiek: 30
Posty: 217
Skąd: Cytadela Adbar
Wysłany: 2006-04-12, 17:24   

Musicie przez Hamachi :)
_________________
Insimilion - Twierdza cRPG
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 24
Posty: 589
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2007-06-27, 16:22   Zapraszenie

Chętnie zagrałbym najlepiej z 3 osobami, w całe w SoA i całe ToB.
Sam dopiero bym 1 raz zagrał w grze wieloosobowej, ale jestem pełen chęci:).
Mam hamaka, możemy grać na modach jakiś ale najlepiej takich które za bardzo nie zmieniają mechaniki gry .
Czekam na propozycje.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Oress
Morituri


Wiek: 30
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-27, 16:39   

hmm sumie jakby sie zebrały ze 2 osoby, to można by rozpocząć jakaś fajna kampanie, ktoś ewentualnie chętny z klanowiczow?

btw. grałbyś na zwykłym poziomie trudności, czy mody utrudniające rozgrywkę mogą być?
_________________

Przyjaźń jest Wszystkim Śląsk Wisła Lechia Gdańsk!!!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 24
Posty: 589
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2007-06-27, 17:37   

dobra to jest nas 2 - czekamy na następną osobę bo tylko z bogu wiadomych przyczyn nie możemy połączyć się na serwer(gdy 1 założy)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Orish


Wiek: 30
Posty: 217
Skąd: Cytadela Adbar
Wysłany: 2007-06-28, 17:02   

Hmm, widzę że nie tylko ja i Oress mamy jakiegoś upośledzonego neta.
Ktoś wie co na to poradzić??
_________________
Insimilion - Twierdza cRPG
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group