Poprzedni temat «» Następny temat
Innershade - pytania i porady
Autor Wiadomość
Lava Del'Vortel 
Avatar Sune
Łasiczy Szperacz


Wiek: 29
Posty: 3092
Podziękowania: 211/70
Wysłany: 2011-02-28, 17:35   

Jak nie ma to trzeba tworzyć, przecie tworzenie nowych tematów nie jest zakazane - zakładając, że to nie dublowanie. Zrób "Innershade - opinie, uwagi" i tyle.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
amanis

Posty: 177
Podziękowano 2 razy
Wysłany: 2011-04-15, 01:26   

Mapa zakupiona u Ribalda nie dodaje mi śródziemi do BG Worldmap, komponent dodaj mape śródziemi nigdy mi sie nie chciał zainstalować, ale napis głosił ze mozna ominąć. Jak to rozwiązać?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lava Del'Vortel 
Avatar Sune
Łasiczy Szperacz


Wiek: 29
Posty: 3092
Podziękowania: 211/70
Wysłany: 2011-04-15, 07:19   

BP-BGT Worldmap czy po prostu dodanie do worldmap? Jeżeli instalujesz, a jeszcze nie zdarzyło Ci się uruchomić gry ani razu, to nie ma foldera "Save" i wtedy instalator wariuje. Możesz uruchomić grę, stworzyć postać i zaczekać na autosave po scence z Irenicusem, wyjść z gry i znowu zainstalować, albo samemu ręcznie stworzyc folder "save" w folderze głównym BG2, po czym dokończyć instalację. Jeżeli natomiast chodzi o BP-BGT Worldmap, to musi się odezwać Picollo, bo ja tego komponentu nie robiłem, chodziaż już się nim zajmował, więc all powinno działaś...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
amanis

Posty: 177
Podziękowano 2 razy
Wysłany: 2011-04-15, 10:55   

BP-BGT Worldmap, do tego dodać nie moge:(
Jeśli instaluje, jak w poradniku na stronie, najpierw IS to nie doda mi lokacji bo nie ma do czego, jeśli jednak najpierw zainstaluje BP-BGT Worldmap a potem IS to przeinstalowuje mi większość modów weidu i wyrzuca do pulpitu po próbie otwarcia mapy. Co da się naprawić przeinstalowując mapę, ale nie ma na niej IS :)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lava Del'Vortel 
Avatar Sune
Łasiczy Szperacz


Wiek: 29
Posty: 3092
Podziękowania: 211/70
Wysłany: 2011-04-15, 15:10   

Tu musi się wypowiedzieć Picollo, wybacz...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
amanis

Posty: 177
Podziękowano 2 razy
Wysłany: 2011-04-15, 16:26   

Robię sobie świeżą instalację bez megamodów (bo już nie widzę sensu drugi raz przechodzic przez lokacje z ID i PT z hordami potworów i "3" dialogami). Instaluje IS i instalator zmienił się w nieprawidłowy plik exe i zmniejszył swoja wagę o 200 KB:P
haha MAGIA! :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
picollo 

Posty: 578
Podziękowania: 63/98
Wysłany: 2011-04-15, 17:26   

amanis napisał/a:
eśli instaluje, jak w poradniku na stronie, najpierw IS to nie doda mi lokacji bo nie ma do czego, jeśli jednak najpierw zainstaluje BP-BGT Worldmap a potem IS to przeinstalowuje mi większość modów weidu i wyrzuca do pulpitu po próbie otwarcia mapy. Co da się naprawić przeinstalowując mapę, ale nie ma na niej IS :)


To jest trochę bardziej skomplikowane... Najpierw wrzucasz obydwa mody do folderu z grą. Później instalujesz IS, a na końcu Worldmapa. Tak to się powinno instalować. Tak tłumaczą przy wszystkich modach wymagających Worldmapa, i gdzieś w samym worldmapie też jest ten sam problem. Dlaczego 90% ludzi nie jest w stanie tego zrozumieć? (To nie jest żaden atak personalny, ale powtarzam to przy większości problemów z IS/TotDG, i powoli robi się męczące :cry: )
_________________
był szalony jak stado zajęcy na wiosnę, kiedyś kazał nam ściąć cały zagajnik dębów, bo uroiło mu się, że go szpiegują... a potem doszedł do wniosku, że były jednak w porządku i rozkazał nam je pochować.
- czy wy wiecie ile czasu zajmuje zakopanie dębowego lasu?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
amanis

Posty: 177
Podziękowano 2 razy
Wysłany: 2011-04-15, 17:36   

picollo napisał/a:
To jest trochę bardziej skomplikowane... Najpierw wrzucasz obydwa mody do folderu z grą. Później instalujesz IS, a na końcu Worldmapa.

I DOKŁADNIE tak robiłem:)
Najpierw oba mody do folderu gry, instalowanie IS które nie doda się do BP-BGT worldmap bo przy próbie instalacji ostatniej opcji wywala błąd i nie instaluje.
Teraz gram bez worldmapa, myślę ze bedzie dobrze :)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
picollo 

Posty: 578
Podziękowania: 63/98
Wysłany: 2011-04-15, 17:49   

amanis napisał/a:
I DOKŁADNIE tak robiłem:)


Nie wiem, co zrobiłeś źle, ale ściągnąłem celowo najnowszego Innershade (v5) i BP-BGT_Worldmap (v8.01) i wszystko instaluje się bardzo dobrze. Więc błąd jest po Twojej stronie. Absolutnie pewny jestem, że instalowanie tak, jak opisałem to w poprzednim poście jest prawidłowe.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
amanis

Posty: 177
Podziękowano 2 razy
Wysłany: 2011-04-15, 17:59   

Absolutnie tego nie podważam. Pewnie gdzieś popełniam błąd dlatego napisałem w tym wątku, może to inny jakiś mod, pod mod, czy cos tam.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Olos 
Gracz sezonowiec


Wiek: 25
Posty: 202
Podziękowania: 1/5
Wysłany: 2011-07-10, 17:13   

Po dłuższej przerwie zainstalowałem BG2 i pare modów w tym Innershade do którego nie mogę sie dostać, ponieważ nie mam go na mapie. Znalazłem mape prowadzącą do Innershade tylko na Mapie świata mi go nie pokazuje. Podejrzewam, ze to przez WM. Jest jakiś sposób aby rozwiązać ten problem/ ewentualnie jak usunać WM? Pozdrawiam
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Alvarez 
Zasłużony

Posty: 1949
Podziękowania: 253/73
Wysłany: 2011-07-10, 18:59   

A zainstalowałeś któryś z subkomponentów [Dodaj Śródcienie do mapy świata]/[Add Innershade to Worldpam]? Jeśli nie, to pozostaje Ci przenieść się tam kodem: CLUAConsole:MoveToArea("ARISH1").
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lava Del'Vortel 
Avatar Sune
Łasiczy Szperacz


Wiek: 29
Posty: 3092
Podziękowania: 211/70
Wysłany: 2011-07-11, 08:55   

Jest tam specjalny komponent przygotowany przez Picolla, o ile dobrze pamiętam, który dodaje do BGT-BP Worldmap.
No, ale wszystko co mówi Alv to prawda.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group