Mroczne i nieopisywalne istoty, których imiona nasycaja serca śmiertelników strachem i niestrudzeni często nieświadomi tego ludzie chcą zrealizować swoje często bluźniercze cele. Czy zachcesz pomóc jednym z nich?
Call of Cthulhu CCG to nowa gra karciana oparta na twórczości H.P. Lovecraft'a. Gra została wydana przez Fantasy Flight Games i tak jak wczesniejsza karcianka tej firmy (Game of Throne) jest bardzo udana. Gracze reprezentuja różne niezależne od siebie Frakcje i chca zrealizować swoje cele wysyłąjąc swoich bohaterów do zbadania różnych zdarzeń bądź miejsc.
Gra jest bardzo ciekawa... strony konfliktu (jest ich 7) są wyważone, a składanie talii i sama rozgrywka wymaga myślenia i analizowania sytuacji.
Ja po moim epizodzie z karcianką WoWa, nie chcę już za bardzo się mieszać w takie rzeczy.
No dobrze, jest karcianka, ale co z tego?
Karcianka służy do nabijania kasy za boostery i do tego by gracze ze sobą konkurowali na turniejach i walczyli o nagrody.
Zero klimatu, zero grozy.
Jak już mam zagrać w jakiegoś nieerpega o Cthulhu to wolę Arkham Horror albo (mimo wszystko) Munchkina Cthulhu :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum