Poprzedni temat «» Następny temat
Taktyki
Autor Wiadomość
Saiya-jin

Wiek: 31
Posty: 499
Podziękowania: 5/21
Skąd: Insimilion
Wysłany: 2008-08-14, 11:12   

Sorry za mały offtop. Do W3 jest tylko jeden dodatek (Frozen Throne)?
_________________
Człowiek jest ogniwem pośrednim ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Sindarin 

Wiek: 26
Posty: 33
Wysłany: 2008-08-14, 11:49   

Tak jest.
Ogólnie rzecz biorąc chyba większość gier ma po jednym dodatku. (wylączając Simsy,i Heroes 4 ^^)
_________________
BioWare,Black Isle,Interplay,Atari dzięki wam za Wrota Baldura :)

Blizzard Entertainment dzięki za Rzemiosło wojenne,gwiezdne oraz Diablo :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 24
Posty: 589
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2008-08-14, 15:10   

Nie to nie prawda :P.

Wiele różnych gier ma różne dodatki (np. NwN, Morrowind, Oblivion), wszystko zależy od tego czy nowe dodatki się dobrze sprzedają - jeśli tak, to producenci mają kopa do nowych "upload'ów".

Wyjątkiem jest Blizzard (producent War3) który od czasów Starcrafta ma "zboczenie" żeby wydawać do każdej gry tylko 1 dodatek razz (wyjątek: WoW)
_________________
You will die!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pily 


Wiek: 27
Posty: 179
Podziękowania: 1/6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-17, 01:31   

Gram tylko UD i większość taktyk opanowałem ;)
Opracowałem najszybsze schematy rozwoju, takie że bardzo szybko rozpoczynamy creep fiendami ;)
Głównie grałem w teamie na kompy, mój największy sukces to z kumplem we 2 pokonaliśmy 3 szalonych - niech ktoś tego dokona to szacun :)

Główna taktyka to:
Fiendy + Gargi, sprawdza się niemal na każdego, 1 vs 1 przynajmniej tak kolegów pokonywałem, a nie grają byle jak, dalej nie zdradzam bo być może w końcu ktoś się skusi na jakąś rozgrywkę ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2009-01-17, 11:19   

Cytat:
Głównie grałem w teamie na kompy, mój największy sukces to z kumplem we 2 pokonaliśmy 3 szalonych - niech ktoś tego dokona to szacun :)

Gdzieś na początku gimnazjum rozwalałem dwa szalone solo na odpowiedniej mapie, na RoCu :P

Generalnie uważam, że ud to pi***olona imba, humanem, którym ciupię aktualnie, się tego pokonać NIE DA, ale z chęcią zagram, o ile masz 1.21... ;)
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Pily 


Wiek: 27
Posty: 179
Podziękowania: 1/6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-17, 11:38   

Mam 1.07, ale zawsze można patchować tylko nie wiem czy się opłaca zależy ile chcesz grać, bo na 1 mecz wersji nie będe zmieniał.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2009-01-17, 12:15   

Hmm, jeśli masz pirata to mogą być chyba jakieś perturbacje po spatchowaniu, nie pamiętam... chociaż chyba nie, wiem, że kiedyś grałem na GGC z pirata.

Swoją drogą, GGC Ci bardzo polecam, pograsz z ludźmi, z kompem to nie ma sensu ;)
Bo rozumiem, że na bn nie możesz, hmm? ;)

Reasumując - spróbuj spatchować, zainstaluj GGC, niezależnie od tego, czy zagramy 5 gier czy 50 to przerzucisz się na GGC :)
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Pily 


Wiek: 27
Posty: 179
Podziękowania: 1/6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-17, 12:27   

Na dysku mam patch 1.21a.. to ten co Ty masz?
A co to jest to GGC ?
Na BN nie mogę grać, bo nie mam oryginała, chociaż miałem oryginalny klucz ;p
Sprawdź PW.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Karanith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 28
Posty: 1177
Podziękowania: 38/15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-17, 14:16   

Gawith napisał/a:
z chęcią zagram, o ile masz 1.21... ;)


A co, możesz zahostować? :curious:

Gawith napisał/a:
Generalnie uważam, że ud to pi***olona imba, humanem, którym ciupię aktualnie, się tego pokonać NIE DA


Serio? Nie jestem na bieżąco, ale z tego co pamiętam, to UDekom szło raczej gorzej niz lepiej. Patch aż tyle zmienil?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2009-01-17, 14:37   

Cytat:
A co, możesz zahostować? :curious:

Myślałem raczej o GGC... choć w sumie szukam i szukam znaleźć nie mogę... To super alternatywna platforma dla BN była, Pily ;) Znalazłem tylko coś takiego: http://www.garena.com/portal/ ale tam jest opcja payment, czyżby się płatne zrobiło? Niby jest rejestracja http://www.garena.com/forum/register.php i download... http://www.garena.com/ Trza by obczaić. Zresztą można by przez hamaka spróbować, nie? Właśnie, czemu my z Migiem i Monem nie graliśmy przez Hamaka?

Cytat:
Serio? Nie jestem na bieżąco, ale z tego co pamiętam, to UDekom szło raczej gorzej niz lepiej. Patch aż tyle zmienil?

Ja na uda nigdy nie umiałem grać... na pewno duuużo ciężej jest teraz zrobić fe, rzadko kiedy próbuję w ogóle, chyba, że mapa typu LT, a bez fe jest w ogóle ciężko na ud. Destro + ghule + nova + kolce robala/blyskawica nagi niszczą armię w dwie sekundy, a na koptery nie ma hajsu. A jak jeszcze ud jest dobry i sobie radzi na początku i dorobi się jednego, dwóch frost wyrmów to se można wyjść generalnie :) Muszę jakieś repy pościągać, dostaję w dupkę niezależnie od tego, czy masuję t2 czy techuje ;-)

Aha, a patch obowiązujący to 1.22
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Karanith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 28
Posty: 1177
Podziękowania: 38/15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-17, 15:13   

Gawith napisał/a:
Zresztą można by przez hamaka spróbować, nie? Właśnie, czemu my z Migiem i Monem nie graliśmy przez Hamaka?


Kiedyś coś próbowaliśmy, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Widocznie grało się cięzko (lagi pewnie) albo w ogóle nie dało się połączyć - dokładnie nie pamiętam.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pily 


Wiek: 27
Posty: 179
Podziękowania: 1/6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-17, 15:44   

Możemy we 3 zagrać przez hamachi - ja z wersją 1.07 nie mam żadnych problemów z grą ;)
Założyłem temat ostatnio kto by chciał zagrać to nikt się nie wpisał chętny :PP
ale to czekam aż Gaw się odezwie na gg ;p
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Torn 
Zasłużony


Wiek: 36
Posty: 391
Podziękowania: 59/60
Wysłany: 2009-01-17, 15:48   

Karanith napisał/a:

Widocznie grało się cięzko (lagi pewnie)

Jeśli chodzi o Hamachi i lagi, to trzeba poprawnie ustawić MTU, szczególnie na (x)DSLach, bo większość z nich z racji jechania na PPPoE ma zaniżony MTU do 1492. Dodaj do tego VPN(którym jest Hamachi), który "pożera" MTU na kapsułkowanie pakietów i jeśli system zaczyna negocjację PathMTU od 1500 to będziesz miał kupę retransmisji, ergo lagi...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group