Przy użyciu NearInfinity utworzyć nowy skrypt.bs. Czyli z katalogu SCRIPTS skopiować skrypt none.bs, wkleić poniższą treść i nazwać skrypt jakkolwiek,byle nie "Imoen".
Następnie już w grze jak Imoen jest w drużynie ustawić jej ten skrypt. Powinny się jej zmienić gadki. Musi być włączone AI party. Jak zacznie inaczej gadać to znaczy że podziałało i ten skrypt można już zamienić na inny.
Ukryta Wiadomo:
Jeli jeste *zarejestrowanym uytkownikiem* musisz odpowiedzie w tym temacie eby zobaczy t wiadomo --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Wielkie dzięki za próby i cierpliwość.
Wersja z notatnikiem nie zadziała. Znalazłem jednak sposób i przesłuchałem te dźwięki inaczej. Niestety nie ma tam tego na co najbardziej liczyłem, czyli głosów przypisanych do funkcji, które wspomniana na początku wątku publikacja opisuje "INSULT", "RESPONSE TO INSULT", "COMPLIMENT", "RESPONSE TO COMPLIMENT". Czyli brak tego co sprawiłoby, że Imoen miałaby interakcje z drużyną, taką jak inne postacie. Może też z tego powodu nie ma poprawki przywracającej te dźwięki.
...Imoen miałaby interakcje z drużyną, taką jak inne postacie. Może też z tego powodu nie ma poprawki przywracającej te dźwięki.
No nie rzuca dziewczyna ani obelgami, ani komplementami do nowo poznanych. Ale szybko się uczy(w Amn wygrywa na obelgi z Korganem,a to najwyższa klasa), bo już rok później mówi poważniejszym tonem i ma bardziej złożone wypowiedzi.
Podsumowując - mi z tych zakrytych dźwięków, przypadła gadka "..to sprawka Eldotha...",którą ustawiam jako reakcję Imoen na śmierć Skie. Inne też są w porządku i dziwi mnie że ich nie przywrócili w BGee. Szczególnie jest to wielką strata dla lubiących polskojęzyczną wersję, bo aktorka nadała ciekawy charakter. Angielska wersja Imoen to tragedia(razem z Alorą)- jakieś dziecięce,infantylne brednie.
http://athkatla.cob-bg.pl...ghlight=#134994
Te interakcje z drużyną są zabagowane(wielu tekstów nigdy nie usłyszysz) albo z uwagi na to że ten system z Bg1 nie został dopracowany i przez to odpowiedzi trafiają do niewłaściwych adresatów(najbardziej widać jak tekst który jest adresowany w stronę kobiety trafia mężczyzny, lub sytuacja odwrotna).
.
Jest jakiś mod (polski), który dodaje możliwość zagrania w BG1(!) kapłanką Eilistraee? Widzę na beamdogu faiths od Faerûn, ale trzeba pytać o zgodę.
Mam na swoim starym pudle Newerwinter Nights i moduł bg1, także może tym się zadowolę w ostateczności. A jeszcze gorzej będzie, gdy zrobię podklasę samemu Nie no, bez masochizmu.
Coś miałem jeszcze dodać, ale mi z głowy wypadło.
_________________ years ago i had an elven beauty, now i am closer to mordor
Zainstalowałem sobie różne mody, w sumie wszystko fajnie. Nie wiem z którgo moda jest ten quest, ale w dzienniku ma wpis pt. "Góra Ormyrrów". Umieściłem wszystkie przedmioty o które prosili ormyrrowie poza jednym :(. Nie mogę znaleźć korony ze srebrnych liści. W dzienniku jest opisane to jako 'ciemna korona'. Pytanie proste gdzie jest ta korona?
Zastanawiam się, czy ona mi z jakiego Xwarta nie wypadła :) obejrzałem i nie zabrałem. Znalazłem też puklerze taki mocny, ale z opisu wynika, że może być jeszcze mocniejszy. Czy po zrobieniu tego questa będę mógł go ulepszyć?
Nie jestem na 100% pewien. Odpowiedzi udzielam na podstawie plików dialogowych, które właśnie przeglądam.
Zdaje się, że ma ją niejaki Psychopata. Jeśli dobrze odczytuję jego dialog, to urzęduje gdzieś w pobliżu mostu do Twierdzy Gnolii.
Vertoz napisał/a:
Znalazłem też puklerze taki mocny, ale z opisu wynika, że może być jeszcze mocniejszy. Czy po zrobieniu tego questa będę mógł go ulepszyć?
Jeśli LDV uznaje "złotą zasadę Czechowa" w swojej twórczości, to zapewne tak
Super dzięki. No tak coś kojarzyłem, że na tym obszarze była korona. Tylko nie wiedziałem co z nią zrobiłem. Ona ma taką słabą ikonkę/obrazek że nie widać, jak jest założona - Zlewa się z tłem ekwipunku . Zapomniałem co z nią zrobiłem, a miałem ją na głowie.
Witam po dłuższej przerwie wszystkie znajome i także nowe twarze. Po raz kolejny wracam po latach do Wrót Baldura. Przeszedłem sobie ostatnio BG1 i SoD bez żadnych modów, tak na odświeżenie. Ale postanowiłem urozmaicić swoją rozgrywkę w kilka sztandarowych modyfikacji. W tym Rogue Rebalancing. Niestety ku mojemu zdziwieniu nigdzie nie mogę znaleźć instalatora, ani paczki z tym modem. Strona SHS, która wisi na forumowej liście modów jest nieosiągalna, repozytoria na GitHub również są puste. Czy ktoś Ma w swoich zasobach tą modyfikacje i mógłby się nią podzielić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum