Jest pewna kwestia - potrzebuję pliku pochodzącego ze starego BG (nie EE). Jest to plik .tis jednej z lokacji. A teraz by sprawa nie była za łatwa... zaginęła mi notatka jaki jest numer lokacji ORAZ mam tylko ten obraz. Gdyby ktoś tenże plik .tis mógł wyjąć z gry (DLTCEPem albo NearInfinity) i wysłać mi np. w prywatnej wiadomości, będę zobowiązany. Oto plik graficzny przedstawiający o jaki plik .tis mi chodzi. Ten pochodzi z EE, ja jednak potrzebuje tego z oryginalnej, starej wersji.
Łasicu, Twój mod dodający nową dzielnicę do Athkatli - działa li on tylko na EE czy i na klasycznej wersji gry?
Może przytoczę twierdzenie Liberty'ego, które jakoś tak idzie: planujesz jakiś projekt, wyznacz sobie termin, pomnóż potrzebny czas przez 2 a i tak nie zdążysz.
Wybrane fragmenty banterów:
Edwin napisał/a:
-Phi! Porównywać mnie do jakiegoś podrzędnego nekromanty! (Stanowczo na zbyt wiele sobie pozwala, muszę pokazać mu gdzie jego miejsce.) Prawdopodobnie przemawia przez ciebie zwykła zazdrość. Wy, maluczcy macie tendencje do zawiści wobec tych, którzy was przerastają. Ja zaś czynię to nie tylko talentem ale i wzrostem, karzełku.
-*Posłał Edwinowi szeroki uśmiech przemawiając serdecznym tonem* Jeszcze raz nazwiesz mnie „karzełkiem” a utnę ci na dole coś niezwykle małego, co może jednak mimo wszystko być ci drogie. Gdy zaś chodzi o te dyrdymały o talencie... znów przypominasz mojego żałosnego, byłego towarzysza...
Minsc napisał/a:
-Niebywałe, że ten chomik jeszcze oddycha. Znajdując się nieco bliżej ciebie wielkoludzie na pewno zaniechałbym tej czynności, powiedz, uważasz że pranie onuc urąga twej męskości, czy po prostu lubisz informować wrogów zapaszkiem o tym, iż się do nich zbliżasz?
-Boo być może jest niewielki Montaronie, ale jest też o wiele silniejszy niż się zdaje. A to, co czujesz to zapach prawdziwego mężczyzny, który przykryje każdy odór zła, na jaki trafi, co nie, Boo?.
Viconia napisał/a:
-Mmm... wciąż robisz wrażenie Viconio, moja ty hebanoskóra kusicielko. Zdajesz sobie sprawę jak działasz na otoczenie, prawda?
-Oczywiście samcze, dzięki temu jalukul, mężczyźni tacy jak ty – myślący kroczem zamiast głową – stają się łatwiejsi w kontrolowaniu
Na chwilę obecną tylko na EE, ALE nie jest wykluczona wersja na stare BG. Zacząłem robić taką wersję, ale to zajmie trochę czasu, bo to trudniejsze, niż aktualizacja starego modu, by działała na EE. Ale sprawa nie jest przesądzona, więc spokojnie.
Nie wiem czy już to wiesz, czy będziesz coś z tym robił i czy to w ogóle wina moda, czy raczej samej mechaniki gry, ale:
1. Stworzycielka Urchina, jak przywoła ten cień do walki to raz, że działa na niego czar rozkaz (na cienie to chyba nie powinno działać), a dwa (i o to głównie chodzi) że jak już powstanie z ziemi to stoi w miejscu nie atakuje i się nie rusza.
2. Tviy nie może zwoi używać, ze względu na inteligencje. Ale dałem mu miksture geniuszu i wsadziłem zwoje w podręczny slot. Nawet po skończeniu działania mikstury, zwoje są do użytku w podręcznym przedmiocie no i można czar rzucić normalnie.
Ps. Wiem, wiem że odkopywanie zabytków, ale nie widziałem żadnego topicu o tych NPC, a nie chciało mi się zakładać nowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum