Wysłany: 2005-09-02, 23:45 DVD
otóz, Kupiłem sobie DVD Nec.
Cóż, wymieniłem Miejscami CD ROM z DVD. Właczam Windowsa i wyskakuje błąd przed wejsciem do windowsa (nie bede opisywał ytekstu) ale błąd to UMMONTABLE_BOOT_VOLUME
Moze cos wie oco chodzi?
zdaje mi sie ze Virus lub plyta głowna...
_________________ (były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Wysłany: 2005-09-03, 00:53
Ok, zrobie to rano - teraz robie scana antyvirem i nie mog esie oderwac bo trojana mi złapało jednego i moze przez to tez. Ale sprawdze jak radzisz. Dzienks
_________________ (były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Wysłany: 2005-09-03, 13:34
Ten komunikat może być wynikiem wadliwego wpisu w pliku boot.ini windowsa; uruchom instalatora z cd, wciśnij R podczas uruchamiania setupu, pojawi się konsola odzyskiwania; tam sam skan dysku powinien przywrócić prawidłowy wpis w boot.ini - chkdsk; dokładna komenda: "chkdsk /f" (skanowanie z jednoczesnym automatycznym naprawianiem błędów). Jeśli skanowanie nie dojdzie do końca, jest to oznaka sypiącego się dysku twardego, który również może być powodem owego komunikatu. W takim wypadku pozostaje gwarancja, ew. zakup nowego dysku.
Jaki to dysk? Model, wiek, pojemność?
_________________ Nobody's perfect... But I'm so close it scares me.
Wysłany: 2005-09-07, 23:09
Dobra, dzięki za wysilienie sie z pomoca, sam sobie poradziłem, ale mialem równiez problemy z Dyskiem Twardym, musiałem Reinstalnąć Windowsa, bo sie cos zkonociło .
Wiek: 32 Posty: 543 Podziękowania: 6/5 Skąd: far far away
Wysłany: 2006-08-02, 23:12
ja mam inny problem kupiłem nagrywarke dvd wszystko ładnie podłączyłem, potem wlączam windowsa no i komputer zaczął się zacinac tzn jak mam włączonego winampa i stronki internetowe to dzwięk się zacina i myszka, od tego zacinającego się dzwięku strasznie mnie juz głowa boli czy to moze byc wina nowo zkupionej nagrywarki :| ??
Mam taki drobny problem a tak na szybko nie znalazłem odpowiedzi na googlu. Mam już od dłuższego czasu schrzaniony dvd/cd w moim lapku. Muszę go jednak cały czas trzymać niedomknięty (kurzy się strasznie), bo inaczej mi mieli i się sam otwiera. Próbowałem go odłączać w menadżerze urządzeń, ale nic to nie dało. Tak samo w urządzeniach i drukarkach, może w biosie trzeba? Nie jestem informatykiem, więc pytam szlachetnych forumowiczów czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić?
Edit: Jeśli to zadziała to może być tak że po restarcie Windows będzie próbował automatycznie zainstalować go z powrotem. Najprościej byłoby całkiem odłączyć kabel ale dostęp do bebechów bywa problematyczny, zależy od modelu lapka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum