Szkoda że nadal nie rozumiem Dream Theater. Teoretycznie mają wszystko co jest potrzebne by trafić mój gust. Daję im szansę raz na jakiś czas, może kiedyś...
Może nie w tej chwili akurat, ale też słucham tego kawałka całkiem często I kilku innych utworów Billy'ego Idola, a moim faworytem jest ten:
Cradle of Love
Poza tym kończę zapoznawanie się z dyskografią Judas Priest. Świetny kawałek z płyty "Nostradamus":
Alone
Poza tym płyta jest niewątpliwie kontrowersyjna. Doczytałem w necie, bo sam nie potrafiłem tego zrozumieć, że w nagraniach wykorzystano na potęgę syntezatory gitarowe. Mamy więc tu heavy metalowy koncept album z nadużywanymi syntezatorami... Iron Maiden byli w tym miejscu w 1988 roku I jeszcze wyszło im lepiej.
Nowej płyty Accept: Too Mean to Die. Bez owijania w bawełnę, wieje nudą. Po pierwszy przesłuchaniu w pamięć zapadły mi tylko chórki z:
The Undertaker
Nie obejrzałem tego teledysku. Mam nadzieję, że nie ma w nim niczego nieodpowiedniego...
Czekam też na nową płytę Grety Van Fleet. Ale pierwsze utwory ją promujące raczej nie napawają optymizmem.
My Way, Soon Age of Machine
Poza tym taki sympatyczny kawałek wyłapany w radio:
Ayron Jones - Take Me Away
Trochę Lenny'ego Kravitza i trochę Rage Against The Machine. A wydawałoby się, że tego nie da się połączyć.
I jeszcze raz Shaka Ponk:
Funky Junky Monkey (fajny teledysk)
Palabra Mi Amor
Przy okazji dowiedziałem się, że Shaka Ponk grali też w Polsce. Na Woodstocku. I zabrzmieli tam całkiem rockowo.
Ps. Jest na nowym Accepcie i utwór z zagraną na gitarach muzyką klasyczną, ale sukcesu Metal Heart raczej nie powtórzą.
Edit 27.01.2021
Płytę Acceptu zamyka instrumentalny utwór 'Samson and Delilah', który jest świetny! Wczoraj go przegapiłem, bo skupiłem się na kleceniu posta. Niestety nie potrafię znaleźć źródła, żeby podlinkować
To pierwsze jako trudno dostępne przez chomikuj. Drugie - wykonanie w oryginale Hey z Nosowską. TVP Kultura miała program, w którym łączono pokolenia. Ówczesna młodzież i "wapniaki".
Poza tym tłukę Maanam - głównie utwór For your love. Cudowny... Ale i życie za życie (gdy skrzywdzisz mnie). No i Apocalyptica z Ville i Laurim z Rasmusa - Bittersweet.
_________________ wybiłaś mi z głowy wiersz
prozę życia znam
[quote="Blisko miesiąc temu memory]Czekam też na nową płytę Grety Van Fleet. Ale pierwsze utwory ją promujące raczej nie napawają optymizmem. [/quote]
A jednak jest nadzieja Trzeci singiel z nadchodzącego albumu:
Heat Above
I jeszcze jeden Ayron Jones. Tym razem bez "ratmowego" basu:
Mercy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum