Poprzedni temat «» Następny temat
DVD
Autor Wiadomość
Mariuss
Przyjaciel Klanu


Wiek: 32
Posty: 344
Podziękowania: 2/4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-02, 22:45   DVD

otóz, Kupiłem sobie DVD Nec.
Cóż, wymieniłem Miejscami CD ROM z DVD. Właczam Windowsa i wyskakuje błąd przed wejsciem do windowsa (nie bede opisywał ytekstu) ale błąd to UMMONTABLE_BOOT_VOLUME
Moze cos wie oco chodzi?
zdaje mi sie ze Virus lub plyta głowna...
_________________
(były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Aiglon von Lupus 
Zasłużona


Wiek: 40
Posty: 455
Skąd: Miami, FL
Wysłany: 2005-09-02, 23:37   

wejdz do biosu
ustaw bootwanie z dysku
a nie z pcdromu
jaki by nie byl
wywala blad byc moze dlatego.
_________________
"Gdybym chciała wysłuchać twojej opini kundlu, pociągnęłabym za smycz lub głośno zagwizdała"
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Mariuss
Przyjaciel Klanu


Wiek: 32
Posty: 344
Podziękowania: 2/4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-02, 23:53   

Ok, zrobie to rano - teraz robie scana antyvirem i nie mog esie oderwac bo trojana mi złapało jednego i moze przez to tez. Ale sprawdze jak radzisz. Dzienks
_________________
(były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Cruel 
Zasłużony


Wiek: 33
Posty: 256
Podziękowano 1 razy
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2005-09-03, 12:34   

Ten komunikat może być wynikiem wadliwego wpisu w pliku boot.ini windowsa; uruchom instalatora z cd, wciśnij R podczas uruchamiania setupu, pojawi się konsola odzyskiwania; tam sam skan dysku powinien przywrócić prawidłowy wpis w boot.ini - chkdsk; dokładna komenda: "chkdsk /f" (skanowanie z jednoczesnym automatycznym naprawianiem błędów). Jeśli skanowanie nie dojdzie do końca, jest to oznaka sypiącego się dysku twardego, który również może być powodem owego komunikatu. W takim wypadku pozostaje gwarancja, ew. zakup nowego dysku.
Jaki to dysk? Model, wiek, pojemność?
_________________
Nobody's perfect... But I'm so close it scares me.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Mariuss
Przyjaciel Klanu


Wiek: 32
Posty: 344
Podziękowania: 2/4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-07, 22:09   

Dobra, dzięki za wysilienie sie z pomoca, sam sobie poradziłem, ale mialem równiez problemy z Dyskiem Twardym, musiałem Reinstalnąć Windowsa, bo sie cos zkonociło .
_________________
(były)Mistrz Próby Bhaala i Wielki Dyplomata, teraz, zaledwie proch na wietrze...
Przeczytałeś już wszystkie artykuły historyczne? Nie możesz znaleźć niczego ciekawego? Wejdź na Kącik Romana!, a spędzisz całą noc na czytaniu!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
darrion
Przyjaciel Klanu


Wiek: 32
Posty: 543
Podziękowania: 6/5
Skąd: far far away
Wysłany: 2006-08-02, 22:12   

ja mam inny problem kupiłem nagrywarke dvd wszystko ładnie podłączyłem, potem wlączam windowsa no i komputer zaczął się zacinac tzn jak mam włączonego winampa i stronki internetowe to dzwięk się zacina i myszka, od tego zacinającego się dzwięku strasznie mnie juz głowa boli czy to moze byc wina nowo zkupionej nagrywarki :| ??
_________________
MY ANIME LIST
deviant art
last fm
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
sajok 
Przyjaciel Klanu

Wiek: 47
Posty: 325
Podziękowania: 34/64
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-02-06, 11:25   

Mam taki drobny problem a tak na szybko nie znalazłem odpowiedzi na googlu. Mam już od dłuższego czasu schrzaniony dvd/cd w moim lapku. Muszę go jednak cały czas trzymać niedomknięty (kurzy się strasznie), bo inaczej mi mieli i się sam otwiera. Próbowałem go odłączać w menadżerze urządzeń, ale nic to nie dało. Tak samo w urządzeniach i drukarkach, może w biosie trzeba? Nie jestem informatykiem, więc pytam szlachetnych forumowiczów czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
torian 


Wiek: 31
Posty: 950
Podziękowania: 32/12
Wysłany: 2021-02-06, 11:30   

W tym menadżerze tylko go wyłączyłeś czy odinstalowałeś?
_________________
Filmweb
Lastfm
Lubimy czytać
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
sajok 
Przyjaciel Klanu

Wiek: 47
Posty: 325
Podziękowania: 34/64
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-02-06, 13:13   

W zakładce sterownik kliknąłem wyłącz
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
torian 


Wiek: 31
Posty: 950
Podziękowania: 32/12
Wysłany: 2021-02-06, 13:14   

To spróbuj całkiem odinstalować.

Edit: Jeśli to zadziała to może być tak że po restarcie Windows będzie próbował automatycznie zainstalować go z powrotem. Najprościej byłoby całkiem odłączyć kabel ale dostęp do bebechów bywa problematyczny, zależy od modelu lapka.
_________________
Filmweb
Lastfm
Lubimy czytać
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
sajok
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group