Poprzedni temat «» Następny temat
Newstore-Mod do IwD 1
Autor Wiadomość
Yochloll 


Wiek: 27
Posty: 172
Podziękowania: 5/14
Wysłany: 2011-03-26, 18:54   

Heh dziwne, że nikt nie zwrócił dotychczas uwagi, że mod się nie instaluje... Dziękuje Zed za pomoc. W załączniku jest poprawnie instalująca się wersja. Jeśli i z nią będą jakieś błędy to proszę o informowanie mnie o tym. Pragnę również dodać, że wznawiam pracę nad tym mini modem mam zamiar odrobinę go rozbudować.

NewStore.zip
Poprawione według wskazówek Zeda
Pobierz Plik ściągnięto 401 raz(y) 525,42 KB

_________________
Mogę być głupi ale ty zawsze będziesz głupszy!
Ostatnio zmieniony przez Yochloll 2011-03-30, 09:15, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Jolan 
Dziecię Bhaala
Bendem go zjadł

Wiek: 25
Posty: 699
Podziękowania: 58/107
Wysłany: 2011-03-26, 20:46   

Ja się chętnie zgłoszę na testera.
A tak wogole to gdzie jest ta sprzedawczyni tam gdzie się pije czy tam gdzie się śpi.
_________________
[Dzisiaj 22:47] Jolan: Hmm, w sumie w komentarz twórców było wiele o rozbudowie twierdzy. Co jeśli można dobudować zamtuz?
[Dzisiaj 22:49] Tuldor88: Wtedy będzie to już "ku***sko dobra twierdza" :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Yochloll 


Wiek: 27
Posty: 172
Podziękowania: 5/14
Wysłany: 2011-03-26, 21:01   

Heh cieszą mnie bardzo twoje chęci. A sprzedawczyni znajduje "tam gdzie się pije" :razz: .
_________________
Mogę być głupi ale ty zawsze będziesz głupszy!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Zed Nocear 
Uczeń Gonda
Laureat Konkursu Modderskiego


Wiek: 51
Posty: 2122
Podziękowania: 257/52
Skąd: gród Vratislavia
Wysłany: 2011-03-28, 18:12   

Poprawiłeś TP2, ale nadal nie jest dobrze, a nawet gorzej (analizując kod TP2, nie testowałem na IWD, ale może ktoś potwierdzi w praktyce).

Skoro dajesz rozszerzenie awansu do 40 poziomu jako opcjonalny komponent,
Kod:
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////                                                  \\\\\
/////              Level 40                            \\\\\
/////                                                  \\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
BEGIN ~Level 40 (tylko jak mamy zainstalowane HoW z/lub Totl)~

COPY ~NewStore/Level40~ ~Override~

to powinieneś usunąć ten dublujący fragment kodu z głównego komponentu:
Kod:
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////                                                  \\\\\
/////              Pliki xxx.bam                       \\\\\
/////                                                  \\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\/////\\\\\
COPY ~NewStore/LVL40~          ~Override~


Zresztą w folderze NewStore nie ma folderu LVL40 tylko właśnie Level40, więc poprawka powoduje, że teraz nie wywala błędu w trakcie instalacji przy braku Auril's Bane, ale ZAWSZE.

Należy po prostu całkowicie usunąć drugi przytoczony fragment kodu.

Druga sprawa: plik Desktop.ini to fajny bajer, ale wskazuje na nieistniejącą ikonę, więc nie działa.

Trzecia rzecz: jak można użyć portretów instalowanych przez mod, nie ma ich ani w oryginalnym zestawie, ani nie ma do nich dostępu przez przycisk "inne"?

Jak nie chcesz zaśmiecać wątku, możemy pogadać przez PW.
_________________
"There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Yochloll
THORGAL 

Posty: 12
Podziękowano 1 razy
Wysłany: 2020-12-12, 12:25   

NewStore.zip
Poprawione według wskazówek Zeda. Link nie działa. Wyświetla: Błąd Ogólny. Wybrany załącznik już nie istnieje.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 46
Posty: 761
Podziękowania: 177/171
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2020-12-15, 14:37   

THORGAL napisał/a:
NewStore.zip
Poprawione według wskazówek Zeda. Link nie działa. Wyświetla: Błąd Ogólny. Wybrany załącznik już nie istnieje.

Problemem może być wzmiankowany wcześniej przez Kinskiego wirus w plikach moda. Zdaje się, że serwer zastosował tu jakąś kwarantannę.
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group