Gra jest naprawdę warta uwagi ALE moje doświadczenia z nią wyglądają tak:
1. Hype hype hype hype! xD
2. Hype hype! :)
3. Kiedy to CYSEAL się skończy!?!?!? >:/
4. Uninstal :(
Biorąc pod uwagę ile mam czasu na granie, nie potrafię się zmusić aby to dokończyć.
Też tak miałem, a byłem wielkim jej orędownikiem na forum, niestety poszli dziwną drogą nie mającą nic wspólnego z pierwszą odsłoną i po iluś podejściach skończyło się odinstalowaniem i żalem że nie mogę oddać tej gry jakiemuś kotołakowi :)
Nie żebym wcześniej pisał nieprawdę, początek gry mi się bardzo podobał, naprawdę ale w pewnym momencie zamarłem i ziewnięcie o mało mi nie złamało paszczy -"nuuudyyyy...."
Jeli jeste *zarejestrowanym uytkownikiem* musisz odpowiedzie w tym temacie eby zobaczy t wiadomo --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
P.S. poprawione:
Przy ustawieniu pozwalającym na oddalenie kamery większe niż 25-30 jednostek polecam wyłączyć dynamiczną kamerę podczas walki. Można to zrobić w menu ustawienia -> gra
Wtedy w czasie bitwy widok nie odskakuje ponad korony drzew i nie przysłania nimi pola walki.
Gdyby ktoś poszukiwał dobrej strony opisującej rzemiosło (crafting) w D:OSee to tu znajdzie jedną lepszych publikacji w tym temacie. Niestety po angielsku, ale z obrazkami zarówno surowców jak i wytwarzanych przedmiotów.
Dodatkowo można sobie pobrać stronę na swój komputer w wybranych formatach, jak pdf, html, docx, i innych.
Na zdrowie
P.S. Bez poznania tajników rzemiosła w tej grze, to raz że się dużo z niej traci, a dwa to gra jest wtedy upierdliwie trudna. Po prostu z rzemiosła należy intensywnie korzystać, żeby się nie upocić jak głupek podczas walk z bossami.
Cytat:
Why should I care about crafting?
Have you ever thought any one of the following while playing?
That’s a nice item there, Mr. Vendor. It’s a shame I can’t afford it right now.
There’s a spellbook I know I want, but I can’t find it in shops right now.
My tactics seem sound, but I’m still getting my ass kicked in this one fight.
‘It would be really great to use this arrow/potion/grenade right now, but I don’t have many left, and should probably save it.
If I could get just one more point in that stat, that would put me over the top. Oh well, maybe when I level up 2 more times.
I keep slipping down on this ice! Can a brother get some cleats?
Zamówione na cdp.pl. Czekam na paczkę W poniedziałek powinna być. Na PS4 of course.
Aczkolwiek "jedynka" powoli zaczęła mnie nudzić, mam nadzieję, że to chwilowe.
_________________ Then they summoned me over to join in with them
To the dance of the death.
Into the circle of fire I followed them
Into the middle I was led
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2019-08-13, 01:39
W końcu zebrałem się w sobie( kilka dni wolnego ) i pograłem w jedynkę wersję EE, i jest różnica do OS ver. Classic.
I to mnie cieszy, bo widać że posłuchali graczy, a znikoma ilość modów do tej wersji świadczy, że Larian odrobiło lekcje.
Dobry prognostyk jak dla mnie do drugiej części. Wiem, że z ogromnym poślizgiem jak na współczesne czasy, ale cóż :P
Znając wszystkie wcześniejsze gry, łącznie ze strategiczną wersją, fajnie się odnajduję w tym świecie w przeciwieństwie do PoE.
Jeli jeste *zarejestrowanym uytkownikiem* musisz odpowiedzie w tym temacie eby zobaczy t wiadomo --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
P.S. poprawione:
Przy ustawieniu pozwalającym na oddalenie kamery większe niż 25-30 jednostek polecam wyłączyć dynamiczną kamerę podczas walki. Można to zrobić w menu ustawienia -> gra
Wtedy w czasie bitwy widok nie odskakuje ponad korony drzew i nie przysłania nimi pola walki.
Gram właśnie w to "coś", co ma tak wysokie noty - wszędzie, gdzie tylko zerknę - to same pochwały, gloryfikacje, zachwyty, mowy orendownicze i inne formy uznania. Nieobiektywnie uważam, że jest to tak wadliwie skonstruowana crpg, że gorzej już nie może być. W trakcie rozgrywki nigdy tak często nie odnosiłem się do solucji jak do DoS... Jak przejdę całość, a niewiele mi zostało, to podziele się uwagami. W tej chwili jest to najbardziej irytujący i denerwujący rpg, z jakim udało mi się zetknąć...
_________________ You Don't Create Trance, Trance Created You!
In 604 Trance We Trust and love to Dance!
Fabularnie jestem przy 90%, ale nie dotrwam do końca...
Polecam za to TEN artykuł Silvaren'a. Opisał praktycznie wszystkie bolączki tej gry. Warto zmierzyć się ze ścianą tekstu, rzetelnie napisane opracowanie i dokładnie zanalizowane. Nie jest to jakiś tam bezwiedny potok słów po 30 minutach rozgrywki, tylko bardzo dokładne wyjaśnienie wszelkich aspektów gry w nawiązaniu do innych crpgów, a także tych sprzed dekady...
_________________ You Don't Create Trance, Trance Created You!
In 604 Trance We Trust and love to Dance!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum