Poprzedni temat «» Następny temat
Forum i portal serii gier Total War wznawia swą działalność.
Autor Wiadomość
Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2018-06-21, 07:26   Forum i portal serii gier Total War wznawia swą działalność.

Ze smutkiem informuję, że znane forum i portal gier z serii Total War działające z przerwani od blisko 16 lat, 9 lat temu miała miejsca tam rekonstrukcja bazy itd...., kończy swoją działalność, albo jak to mówią, następuje wygaszanie.
Wiem, że na naszym CoBie są sympatycy tej serii gier, sam do nich od początku powstania serii przynależę, działałem na tamtym forum przez kilka lat nim odszedłem i skoncentrowałem się na Boo^^, stąd wspomniane na początku moje odczucia.

Poniżej zamieszczam wypowiedź właściciela tego zacnego miejsca, ku refleksji jak to mówią. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, bo to największe kompendium polskie.
http://totalwar.org.pl/

źródło: FB portalu
Może wypowiem się jako właściciel i napiszę kilka słów. Lat temu dokładnie osiem, gdy kupiłem ten portal, miałem nadzieję że znajdzie się grupa ludzi, która ten portal rozwinie. Przez osiem długich lat inwestowałem w niego swoje prywatne pieniądze z myślą o Was, użytkownikach, fanach serii, pasjonatach historii. Ja już dawno przestałem interesować się serią ale cały czas myślałem, że mimo wszystko znajdzie się kilkanaście osób, które w zamian za finansowanie, zdobywanie dla Was nagród poświęci swój czas i serwis będzie działał bez zarzutu. Mieliśmy przebłyski, było wielu wspaniałych funkcyjnych, którzy prowadzili serwis, ale to za mało. Ludzie dorastają, zaczynają pracę,zakładają rodziny,mają co raz mniej czasu. Obok tego wszystkiego zaczynają się kłótnie byłych funkcyjnych z obecnymi. Powiem szczerze, że nie mam na takie rzeczy energii i czasu żeby się tym zajmować i wszystkich niańczyć. Dałem Wam wolną rękę i bezpieczeństwo finansowe a Wy nie potrafiliście z tego skorzystać. Może faktycznie trzeba nas Polaków trzymać, krótko za mordę bo jak mamy za dużo wolności to nam się w głowach przewraca. Robię to z wielkim bólem i żalem ale nie mam innego wyboru. Jeśli znajdzie się chętny na kupno portalu lub osoba, która przedstawi mi konkretny biznes plan i pomysł to jestem do dyspozycji. Dziękuję wszystkim byłym i obecnym funkcyjnym za wiele lat pracy. Użytkownikom za to,że przez lata byliście z nami. Życzę Wam wszystkiego dobrego i jak to mówią w Odległej Galaktyce "Niech Moc będzie z Wami" ;) Obi Wan

Admini i moderatorzy na to:
UWAGA!
Sytuacja wygląda tak - forum i portal zostaną dziś zamknięte. Obi Wan - właściciel TotalWarOrg.pl - jest jednak skory do rozmowy i zaprasza po 2 lipca na rozmowę do swojego biura. Są dwie opcje:
1) Podczas niej musi zostać przedstawiony KONKRETNY PLAN na dalsze działanie orga bez jego sprzedaży
2) Org zostaje sprzedany
Nie ma zgody Obiego na zmiany nazw mediów orga i jakiekolwiek przenoszenie zawartości.
Na czas nieokreślony Obi jednak zezwolił na dalsze prowadzenie mediów orga pod obecną nazwą, co zostanie wykorzystane.
Tak więc Facebook TotalWarOrg.pl będzie prowadzony póki co dalej, bez zakłóceń.
Jeśli chcemy się zgromadzić jako społeczność w miejscu, w którym przedyskutowany zostałby plan na dalsze prowadzenie orga, to zapraszam na Discord
Ostatnio zmieniony przez Meisarcha 2019-05-17, 18:20, w całości zmieniany 1 raz  

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2019-05-17, 08:15   

Z racji tej, że są tutaj sympatycy tej serii gier i modyfikacji czynionych do niej, największe polskojęzyczne forum o tej serii gier - reaktywuje się. Ulga ogromna, bo z przerwami to blisko j.w. lat istnienia.
Tutaj link z ich prośbą o pomoc.

Cytat:
Ogłoszenie:
Jeśli chcecie wesprzeć nasz serwis i forum, aby lepiej funkcjonowały zachęcamy abyście zostali patronami totalwar.org.pl!

Lord_Legionista (Administrator)

http://forum.totalwar.org...64581f0834d42d5
Bezpośredni do patronite :hmm:
https://patronite.pl/profil/153253/totalwarorgpl-totalwarorgpl

Odpowiedz do tematu