Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania i porady...
Autor Wiadomość
Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 39
Posty: 1068
Podziękowania: 26/48
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2019-03-30, 12:57   

Standardowo - Ustawiłeś tryb zgodności? A jak masz skalowanie ustawione w menu karty graficznej? Swoja drogą problemy z ekranem to dość ogólne określenie:P
_________________
Cytat:
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Caladan 
Chaos is Behind you

Wiek: 33
Posty: 232
Podziękowania: 6/15
Skąd: Gdynia Smocza Góra
Wysłany: 2019-03-30, 15:16   

Chodzi o konkretnie rozdzielczość.

https://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=14061433
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 39
Posty: 1068
Podziękowania: 26/48
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2019-03-30, 15:23   

Z rozdziałką to nie pomogę ale w Gothcia nawet można grać na kwadratowym oknie z paskami czerni po bokach^^. A póki co, wejdź w właściwości skrótu którym grę odpalasz i ustaw zgodność z win xp sp1 i na dole okna zaznacz budkę z pomijaniem skalowania dla wysokich dpi czy jakoś tak. Odpalenie jako administrator tez potrafi naprawić błędy w starszych grach. Jeśli masz kartę nvidii to w panelu sterującym masz ustawienia skalowania i tam warto zaznaczyć zachowanie proporcji ekranu bądź dopasowanie (|Nie pamiętam nazwy). Tyle z mojej strony, a noż coś tam Ci pomoże.
_________________
Cytat:
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Zed Nocear 
Uczeń Gonda
Laureat Konkursu Modderskiego


Wiek: 50
Posty: 2078
Podziękowania: 259/49
Skąd: gród Vratislavia
Wysłany: 2019-04-02, 10:48   

Jak masz nie za słaby komputer i win10 to paradoksalnie nieoficjalny patch dodający obsługę DirectX 11 może pomóc z problemami kompatybilności.
_________________
"There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
YNWA 

Posty: 10
Podziękował 4 razy
Skąd: Płock
Wysłany: 2019-04-02, 23:15   

Caladan napisał/a:
Kupiłem Gothica 2 i mam kłopoty z ekranem. Próbowałem ściagnąć patche, ale nie podziałało. Wczesniej miałem podobny problem z Gothicem 1 i tam bez problemu udało się.


Rozumiem, że z Nocą Kruka. Ściągnij te 3 pliki i zainstaluj w takiej kolejności. Powinno zadziałać.

1.Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
2.Gothic2_PlayerKit-2.8exe
3.g2notr-systempack-1.6.exe
_________________
You'll Never Walk Alone
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Caladan 
Chaos is Behind you

Wiek: 33
Posty: 232
Podziękowania: 6/15
Skąd: Gdynia Smocza Góra
Wysłany: 2019-04-03, 21:12   

Ok, spróbuje.

Do Gothica 1 kilka miesięcy znalazłem odpowiednie. Paczka podobna do Gothica 2 niestety nie zadziałała. Jutro zajme się tym. Mówię tak od kilku dni.....
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group