Problemem, jak zawsze jest Twój sejw. To już któryś raz. Brak mi koncepcji, co i w którym momencie popsuło się z Twoim sejwie, że regularnie masz problemy. Walki w ogóle nie toczy się w tym momencie co zacina się Twoja gra. Czarownik powinien się do Ciebie tylko odezwać i zniknąć.
W załączeniu masz plik, w którym dokonałem pewnej zmiany. Powinno to popchnąć fabułę do przodu. Pewnie do następnego problemu. Wypakuj do katalogu override.
Po podmiance pliku pomogło, ale dopiero po wyłączeniu AI drużyny. Przy włączonym mój team atakuje go i żadnej rozmowy nie było.. Ale jak mówię teraz jest ok.. niestety prawdopodobnie jak mówisz do następnego błędu..
Mam problem w nej 2. Wywalam cały ekwipunek w ruinach Ulcastera, ale Tilorn mówi cały czas żeby ukrył broń itd. Dziwne bo nie zaczyna nawet zwykłej rozmowy tylko od razu o tym ekwipunku. To może być jakiś błąd? Co ewentualnie można wziąć ze sobą?
Zgodnie z tym co mówi Ci Tilorn masz zdjąć uzbrojenie (broń, pancerze i tarcze). Poza tym dał Ci też szaty Akademii Ulcastera i masz je założyć skoro Twoja drużyna ma udawać magów.
U mnie nie dał mi szat a pierwszą rozmowę zaczął od "zatem ukryjcie swoje...". Może jest jakiś błąd w zmiennych bo jak zagadałem do Hrotgara to zaczął rozmowę o Ulcaster (wcześniej jak grałem to on zagadywał o to pierwszy po jakimś czasie).
Witam wszystkich. To mój pierwszy wpis na forum. Mam pytanie co do pustych zwojów. Kto i w jaki sposób może je zapisać zaklęciami w jedynce. Kombinowałem trochę z tym, ale sposobu nie znalazłem.
U mnie nie dał mi szat a pierwszą rozmowę zaczął od "zatem ukryjcie swoje...". Może jest jakiś błąd w zmiennych bo jak zagadałem do Hrotgara to zaczął rozmowę o Ulcaster (wcześniej jak grałem to on zagadywał o to pierwszy po jakimś czasie).
Prawdopodobną przyczyną braku ustawienia poprawnych zmiennych było, że Twoja główna postać lub Hrothgar była niewidzialna. W następnym patchu Tilorn będzie widział niewidzialnych, aby poprawnie rozpoczynać rozmowę.
Wszystko działa tak jak powinno. Quest się pojawia.
Chciałbym dopytac co zrobiles ze sie pojawil? poszedles gdzies w konkretne miejsce? przespales sie w gospodzie x razy? x= ile? bo tak sobie gram dalej i nie wiem co dalej, w jaki sposob wogole pojawia sie ten quest?
1. Czy to normalne, że przy reputacji 11 i charyzmie 16 w sklepach mam cenę za klejnoty kiedy, chce je sprzedać 1 sztukę złota?
Jestem na początku gry BGI mam ustawione najniższe ceny jakie są dostępne w modzie.
2. Widziałem że ceny za niektóre towary są kosmiczne po 60k i więcej czy to normalne?
3. Gdzie niby zarobię tyle kasy skoro i tak mam ustawione najniższe ceny?
4. Gdzie znajdę informację o aktualnych ograniczeniach dla dwuklasowych krasnali wojownik/mag bo z tego co wiem to oryginalnie tylko człowiek mógł być dwuklasowy.
Proszę o odpowiedź
1. Tak normalne,
2. Podbijesz reputacje do 20 i ceny spadną. Ale owszem będą one wysokie i nie bój żaby, w bg1 pod koniec i tak powinieneś mieć ok 60k w sakwie
3. Wszędzie, chociaż najbliżej dopiero w The Secret of Bone Hill I, jak opitolisz skarbiec masz 10k w złocie i jakieś graty, oczywiście jak znajdziesz sposób na golema :P
4. Nie ma takich ograniczeń w WoBG. Wiec spokojnie zgłębisz tajniki magi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum