Poprzedni temat «» Następny temat
[BG II] Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Dark 
Akolita Tempusa


Wiek: 30
Posty: 991
Podziękowania: 28/58
Wysłany: 2018-03-12, 18:25   

Jaki masz zainstalowany program antywirusowy? Niektóre tego typu aplikacje mogą blokować i w efekcie uniemożliwiać poprawną instalację starych komponentów systemu, takich jak Direct Play. Wyłączenie antywirusa na czas instalacji może rozwiązać problem.
_________________
http://baldur.cob-bg.pl/grafika/bg1/BG1.jpg
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 378
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2018-03-12, 18:57   

Posiadam od nowości McAfee, którego za cho*erę nie mogę wyłączyć ani wchodząc w program ani menedżerem zadań. Wyguglowałem już wcześniej takie rozwiązanie, ale w żaden sposób nie mogę wyłączyć tego cho*ernego antywirusa ani na chwilę. Jakieś sugestie jak to zrobić? Menedżer zadań i zakończenie procesu go nie rusza.

EDIT: Ciach, ciach - M
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Ostatnio zmieniony przez Meisarcha 2018-03-12, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Dark 
Akolita Tempusa


Wiek: 30
Posty: 991
Podziękowania: 28/58
Wysłany: 2018-03-12, 21:43   

Po prostu odinstaluj McAfee. Później możesz zainstalować go ponownie lub inny program antywirusowy.
_________________
http://baldur.cob-bg.pl/grafika/bg1/BG1.jpg
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 378
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2018-03-13, 09:24   

Odinstalowałem antywirusa, lecz problem nadal nie został rozwiązany. Nic się niestety nie zmieniło.
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2517
Podziękowania: 254/53
Wysłany: 2018-03-13, 10:39   

Wiesz że w tym czasie już 10 razy byś przeinstalował system? Ściągnij sobie Windows 10 przy użyciu tego narzędzia Microsoftu:

https://www.microsoft.com...nload/windows10

Najlepiej na pendrajwa, potem z tego pendrajwa zainstaluj na nowo system, nie musisz się martwić o licencję. Jeżeli w tej chwili masz aktywowanego Windowsa 10 na swoim laptopie, to klucz przypisany jest do Twojej płyty głównej. Po wszystkim podepnij się pod neta, sterowniki do karty sieciowej bezprzewodowej będziesz miał, resztę Windows dociągnie z sieci. Nawet aktualizacji nie będziesz musiał ściągać, bo tym narzędziem ściąga się ostatnią dużą kompilację.

Mówisz, że nic na tym laptopie nie masz, to tylko argument, żeby zainstalować Windowsa od nowa, bo nic nie tracisz. Druga sprawa - masz McAfeego, czyli na laptopie jest syf od producenta, jak to jest jeszcze jakieś Lenovo, to jest tam tego pewnie znacznie więcej, nie wspominając o takich wpadkach jak ta: https://www.chip.pl/2017/...ptopach-lenovo/

Możesz też spróbować jeszcze odpalić to: http://us.mcafee.com/apps...s/mcpr/mcpr.asp to jest narzędzie do usuwania McAfeego, odinstalowując normalnie nie usuwasz wszystkiego.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
gooral92 

Wiek: 26
Posty: 1
Wysłany: 2018-10-22, 17:29   

Witam wszystkich,
Mam mały problem z uruchomieniem Baldur`s Gate 2. Jest to wersa "Saga Baldur`s Gate". Wcześniej udało mi się uruchomić BG1 (musiałem wtedy uruchomić DirectPlay. Po zainstalowaniu BG2 gra daje się uruchomić. Po stworzeniu i zaakceptowaniu postaci gra zawiesza się przy ekranie ładowania obszaru. Czasami bez żadnego komunikatu zamyka się, a czasami pojawia się błąd "Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error". Gra jest instalowana na systemie Win10.
Będę wdzięczny za każdą pomoc!
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 44
Posty: 589
Podziękowania: 128/148
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2018-10-22, 22:49   

Ktoś mi podszepnął, że problemem może być zbyt duży dysk. Sam nie dysponuję takimi ogromnymi zasobami, ale ponoć BG nie lubi się z 5TB, a takie 4TB już jej nie przeszkadza.
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Harth 

Wiek: 26
Posty: 63
Podziękowania: 3/1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-06-05, 20:23   

Hej,
znó mam pytanko a mianowicie zacząłem nową grę w Tronie i duch nie przywołuje mi kompanionów , jedynie tych z modów + Yoshimo. Nie pojawiają się opcja przywołania reszty. Który mod może mi to robić? (co jest nie tak ?) Co to za bug?
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Cecylio 


Wiek: 27
Posty: 218
Podziękowania: 8/37
Wysłany: 2019-06-06, 10:00   

@Harth, a zainstalowałeś Tweaks Anthology? Jest tam element, który zmienia przywoływanie towarzyszy na tych, których spotkaliśmy w grze. Jeżeli kogoś nie spotkałeś, to nie będzie go na liście.

https://gibberlings3.github.io/Documentation/readmes/readme-cdtweaks.html

Cytat:
Improved Fate Spirit Summoning
BG2EE, EET, BG2 (requires ToB), BGT

This component aims to make the Fate Spirit summoning a bit more consistent within the game world. An extra condition is added for summoning NPCs from the Fate Spirit in the pocket plane: you must have met them sometime in your travels in the Shadows of Amn portion of the game. If you never meet Mazzy, for example, you will not have the option to summon her. Like the existing Yoshimo option, the Fate Spirit will now comment appropriately if an NPC is dead and beyond its reach. This component will not affect games started in Throne of Bhaal, only games where you are continuing from the end of Shadows of Amn. This component applies to most (hopefully all) mod NPCs, but if you find one that is not covered please let us know in the Tweaks forums.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Harth 

Wiek: 26
Posty: 63
Podziękowania: 3/1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-06-08, 23:15   

Edit: Nie wiem
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group