Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z ustawieniem rozdzielczości gry
Autor Wiadomość
antybor47 

Wiek: 35
Posty: 7
Podziękował 1 razy
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-04-12, 21:06   

To może poczekam na naprawioną kartę graficzną albo spróbuje EE
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 44
Posty: 465
Podziękowania: 113/138
Skąd: Garwolin

Wysłany: 2018-04-12, 21:13   

No właśnie, a próbowałeś uruchomić aplikację BGConfig, którą masz w plikach Baldur's Gate 2? Jeśli Ci się uda, to popróbuj zaznaczać dostępne tam opcje, może któraś pozwoli Ci w końcu uruchomić grę.
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
antybor47 

Wiek: 35
Posty: 7
Podziękował 1 razy
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-04-12, 21:22   

To raczej problem z widescreen mod albo z skalowaniem w karcie graficznej
inne gry są raczej w porządku - sprawdziłem, że przy innych, że także pojawia się komunikat o niienatywnej rozdzielczości, ale tam komunikat ma normalny rozmiar, a w WoB też jest kilka razy większy i powiększony
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1573
Podziękowania: 716/107
Wysłany: 2018-04-12, 22:01   

Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości, żeby instalacja WoBG zakończyła się pokazaniem, że jest to wersja 1.77.
Instalacja zakończy się pokazaniem wersji 1.78 lub w przypadku problemów z połączeniem z internetem gra się nie zaktualizuje, więc pokaże numer 1.68.
Obecnie nawet wersji 1.77 patcha nie da się pobrać. 02.04.2018 r. został zastąpiony wersją 1.78.

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobny jest problem z UAC lub z modułem ochrony plików z programu antywirusowego. Patchowanie wymienia pliki odpowiedzialne za rozdzielczość oraz modyfikuje plik bgmain.exe i przypuszczam, że nie dochodzi do ich podmiany z powodu restrykcji na Twoim komputerze.

Poza tym prześlij raport. Może coś da się z niego wywnioskować bardziej szczegółowo.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
antybor47 

Wiek: 35
Posty: 7
Podziękował 1 razy
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-04-12, 22:06   

Jutro spróbuje ponownie zainstalować z wyłączeniem UAC.
Mam jeszcze pytanie czy można jednocześnie zainstalować na komputerze WoB z klasycznych wersji i enhanced Edition, czy też będą one w konflikcie?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1573
Podziękowania: 716/107
Wysłany: 2018-04-13, 05:58   

Nie tylko UAC, ale i ochrona plików z programu antywirusowego, np. coś takiego jak HIPS z Comodo. Poza tym tak swoją drogą, to nie zainstalowałeś chyba gry Baldur' Gate II w katalogu Program Files?

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zainstalować oryginalnego baldura oraz EE. To w zasadzie są dwie różne gry, żadnego konfliktu nie będzie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
antybor47
antybor47 

Wiek: 35
Posty: 7
Podziękował 1 razy
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-04-14, 21:47   

Zapomniałem wyłączyć UAC - wygląda na to, że wszystko działa
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group