Poprzedni temat «» Następny temat
EET - problemy techniczne
Autor Wiadomość
Balulish

Posty: 4
Wysłany: 2018-01-28, 18:01   

Próbuję zainstalować EET od 2 dni i bardzo proszę o poradę, bo już po prostu sam nie dam rady ;)

Dotychczasowe działania:
1. Zainstalowałem BG EE 2.5.0.7 z GOG
2. Zainstalowałem BG SoD EE 2.4.0.6. z GOG
3. Zainstalowałem BG2 SoA z ToB 2.5.0.7. z GOG

Zrobiłem następnie modmerge.

Chcę zacząć instalować mody do BG1. Włączam BWS i dostaję error "please start game" (ten klasyczny ;)). Czy ja mam nieaktualną wersję gry, czy gdzie jest problem? Oczywiście zrobiłem autosave'a, ale błąd dalej występuje.

Dodałem też baldur.ini jako plik tekstowy.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 44
Posty: 531
Podziękowania: 116/146
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2018-01-28, 18:54   

A próbowałeś instalować te mody własnoręcznie, a nie przez BWS? Albo najpierw zainstalować EET, bo to chyba też dopuszczalne rozwiązanie?
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Balulish

Posty: 4
Wysłany: 2018-01-28, 18:58   

jest to rozwiązanie, aczkolwiek wolałbym mieć wszystko przez BWS. Rozumiem, że BWS już nie działa do EE po aktualizacji 2.X?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
jakubnever3 

Wiek: 23
Posty: 29
Podziękował 2 razy
Skąd: Mikołajewice
Wysłany: 2018-12-18, 00:13   

Edit:
Uwaga po kolejnych zmaganiach udało mi się uporać z problemem.
Witam wszystkich.
Niedawno odkryłem tego moda i postanowiłem w niego zagrać, bo BGT na stare Baldury tyle razy ograłem i chciałem wypróbować BGT na wersje rozszerzone. Więc przechodzę do rzeczy. Za każdym razem w czasie instalacji wyskakuję mi ten błąd : i nie mam pojęcia co z tym faktem zrobić.
Oprócz tego dodam że:
1. Obydwie części Baldura mam z steama.
2. Wszystkie potrzebne pliki pobrałem z opisu tego filmika:Filmik
3. Próbowałem już liczne reinstalki obydwóch części i nawet pokasowałem save.
4. Moda pobrałem 2 razy(tak na wypadek jakby jakimś cudem za pierwszym razem źle się pobrało).
5. Nie instalowałem żadnych innych modów.
6. W folderze 1 części użyłem tego pliku/programu modmerge(bo bez tego nie chciała się instalacja moda zacząć)
Nie znam się na modowaniu ale według instalatora to(tak myślę) jest jakiś problem z tym plikiem CHITIN.KEY. Oprócz tego dorzucam ten plik
SETUP-EET.DEBUG

Macie jakieś pomysły?
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group