Poprzedni temat «» Następny temat
Baldury, Icewidy i Torment na win 10
Autor Wiadomość
anoim2666

Posty: 342
Podziękowania: 40/17
Wysłany: 2016-05-03, 17:05   Baldury, Icewidy i Torment na win 10

Windows 10 nie jest łaskawy dla starych gier. Wszystkie tną się tak że nie da się grac. Są jakieś rozwiązania na to?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Scol 


Wiek: 26
Posty: 716
Podziękowania: 98/110
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-03, 17:08   

U mnie działają bez zarzutów. Włączone sprzętowe 3d, wyłączone dźwięki otoczenia (+długie dźwięki otoczenia).
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
anoim2666

Posty: 342
Podziękowania: 40/17
Wysłany: 2016-05-03, 17:18   

Jak ustawiłem sobie czystego baldura w rozdzielczości 600 :400 (orientacyjnie nie pamiętam dokładnej wartości) to było ok. Ale po ustawieniu 1024 :768 cięło się tragicznie. Podobnie z Tormentem po wgraniu widescreena.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Scol 


Wiek: 26
Posty: 716
Podziękowania: 98/110
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-03, 20:42   

Ja gram z widescreenem na 1600:900 (BG2:WoBG)
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Jolan 
Dziecię Bhaala
Bendem go zjadł

Wiek: 22
Posty: 695
Podziękowania: 58/96
Wysłany: 2016-05-03, 21:31   

http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=6783 Działa dla BG1, ID1, Pl:T
_________________
[Dzisiaj 22:47] Jolan: Hmm, w sumie w komentarz twórców było wiele o rozbudowie twierdzy. Co jeśli można dobudować zamtuz?
[Dzisiaj 22:49] Tuldor88: Wtedy będzie to już "ku***sko dobra twierdza" :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 43
Posty: 357
Podziękowania: 59/91
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2016-05-04, 10:57   

Nie wiem, czy zachodzi tu jakieś podobieństwo, ale tnącego niemiłosiernie Tormenta, pod Win8.1, udało mi się spacyfikować zaznaczeniem (lub odznaczeniem) "Programowego lustrzanego kopiowania" w opcjach grafiki.
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Damianus_NT 
beamdog hater


Wiek: 27
Posty: 286
Podziękowania: 69/19
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2016-05-04, 18:13   

Sprawdź ten plik od Jolana. U mnie (Windows 8.1) załatwia sprawę.
Windows 7, 8 i 10 mają emulację DirectDraw, przy czym Win 8 oraz 10 emulują go znacznie gorzej niż siódemka. Na niektórych konfiguracjach sprzętowych trzeba przez to niestety kombinować.
_________________
Dni V - zwiastun (CoB)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ruffle_truffle 


Wiek: 29
Posty: 712
Podziękowania: 24/66
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2016-05-20, 19:15   

Mnie pomogła taka operacja:

Panel sterowania -> Programy -> Funkcje systemu Windows -> Składniki starszej wersji -> (Włącz) Direct Play.
_________________
Nie pożądaj nimfy druida swego.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group