Wiek: 36 Posty: 543 Podziękowania: 6/5 Skąd: far far away
Wysłany: 2008-06-18, 01:01
zacząłem grać w Wildfire, skład: imp, shadow, trevor, monk (koleś wymiata), mam pytanie jak szkolić ludzi w samobronie (bez głupich żartów prosze;)), wystarczy tylko wybrać tą opcje na jednym z moich ludzi, zapłcić 500$ i wziąść go z powrotem do ekipy?
Nie, na zdrowy CHŁOPSKI rozum. Jak najemnik ma szkolić ludzi w obszarze, to nie możesz go zabrać ze sobą w dalszą trasę, nieprawdaż? :-P
Musi tam zostać, najprawdopodobniej przez okres 1-2 dni. Wtedy w menu najemników przy mapie świata, tak, jak normalnie masz przy gościu "drużyna 1" itp., będzie napis "samoobrona". Aha, do szkolenia samoobrony możesz wykorzystać więcej, niż jednego najemnika na obszar - wtedy będzie szybciej. Na prędkość szkolenia wpływa także umiejętność dowodzenia postaci.
Aha, ciekawi mnie, skąd wziąłeś Wildfire?
_________________ Life is too important to be taken seriously. - Oscar Wilde
Najszybciej szkolenie samoobrony w mieście wychodzi gdy w przynajmniej dwóch sektorach miasta damy po 2 najemników szkolących samoobrone, Mając dowodzenie na poziomie minimum 60 samoobrona idzie wręcz piorunująco szybko, jak sie gra na poziomie najłatwiejszym, to w pierwszych miastach (max 3 pola) wystarczy zrobić pierwszy stopień samoobrony, gdy z tam nie przyjdzie ci nikt silniejszy od "czerwonego" typka. Z kolei jeśli gramy na najtrudniejszym poziomie, dobrze jest zrobić sobie jak najszybciej dwie drużyny, z czego jedna ma biega c po mapie a drugi oddział własnie odpowiada za samoobrone.
Wiek: 36 Posty: 543 Podziękowania: 6/5 Skąd: far far away
Wysłany: 2014-07-21, 23:22
hej! wróciłem do JA2 po długim czasie. Tym razem do wersji 1.13 i wszystko pięknie ładnie, ale po zdobyciu Drassen i zajeciu kopalni nie zdążyłem nawet wyszkolić choćby jednego oddziału samoobrony (dwoma postaciami) a tu ni stąd ni zowąd zaatakował mnie oddział królowej w liczbie 7 bodajże jednostek. Myślę spoko, uporam się z nimi. Zabiłem chyba pięciu, zrobiłem kilka kroków, wyjrzałem za róg budynku, a tu pięciu następnych... Myślę co się *$@#&^ dzieje, wchodzę na ekran taktyczny a tu cała kratka na czerwono. Okazało się że wrogów nie było 7 a 24. Po klęsce wczytałem oczywiście grę, wlazłem wszystkimi na dach i czekam. Sytuacja się powtarza, ale tym razem będąc lepiej przygotowanym, odstrzeliłem wszystkim łby (nie bez problemów, z częstym zapisywaniem i ładowaniem). Nie minęły 2 dni w świecie gry i sytuacja się powtarza... myślałem że będę miał trochę więcej swobody niż kilka metrów kwadratowych dachu.
Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Rozumiem że to jakiś błąd, albo ja coś w opcjach poknociłem (np. poziom trudności dałem doświadczony, no bo przecież nowicjusz trochę uwłacza godności, ego mi nie pozwoliło;P). Jest jakiś sposób żeby to naprawić?
Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Rozumiem że to jakiś błąd, albo ja coś w opcjach poknociłem (np. poziom trudności dałem doświadczony, no bo przecież nowicjusz trochę uwłacza godności, ego mi nie pozwoliło;P). Jest jakiś sposób żeby to naprawić?
To nie jest błąd, to element modyfikacji. Twórcy wyszli z założenia, że nie zawsze musisz wygrywać walki, szczególnie na wyspie na której panuje dyktatorka. Podbijasz sobie miasto i co? Zero wojsk żeby je odbić? :P
Generalnie ta opcja nie jest taka zła, po prostu wymusza na Tobie, żeby zabrać się najpierw za jakieś inne miasto. Ewentualnie nie zdobywaj wszystkich sektorów miasta, wtedy kontratak się nie odpali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum