Poprzedni temat «» Następny temat
JA - pytania i porady
Autor Wiadomość
darrion
Przyjaciel Klanu


Wiek: 29
Posty: 536
Podziękowania: 6/2
Skąd: far far away
Wysłany: 2008-06-18, 00:01   

zacząłem grać w Wildfire, skład: imp, shadow, trevor, monk (koleś wymiata), mam pytanie jak szkolić ludzi w samobronie (bez głupich żartów prosze;)), wystarczy tylko wybrać tą opcje na jednym z moich ludzi, zapłcić 500$ i wziąść go z powrotem do ekipy?
_________________
MY ANIME LIST
deviant art
last fm
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Aeremar 
Szalony Berserker


Wiek: 26
Posty: 401
Podziękowania: 3/14
Wysłany: 2008-06-18, 15:53   

W 2.5 kamuflaż cały czas ma też Tex, a Kolesnikov to dobry najemnik, wolę go od Shadowa. Polecam też Bulla, ostatnio się do niego przekonałem.
_________________
Chuck Norris nie zmienia się w zabójce - to by go tylko osłabiło.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Aeraldo 
Nadworny grajek


Wiek: 25
Posty: 501
Podziękowania: 10/22
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-18, 21:07   

darrion napisał/a:
mam pytanie jak szkolić ludzi w samobronie

Nie, na zdrowy CHŁOPSKI rozum. Jak najemnik ma szkolić ludzi w obszarze, to nie możesz go zabrać ze sobą w dalszą trasę, nieprawdaż? :-P
Musi tam zostać, najprawdopodobniej przez okres 1-2 dni. Wtedy w menu najemników przy mapie świata, tak, jak normalnie masz przy gościu "drużyna 1" itp., będzie napis "samoobrona". Aha, do szkolenia samoobrony możesz wykorzystać więcej, niż jednego najemnika na obszar - wtedy będzie szybciej. Na prędkość szkolenia wpływa także umiejętność dowodzenia postaci.
Aha, ciekawi mnie, skąd wziąłeś Wildfire?
_________________
Life is too important to be taken seriously. - Oscar Wilde
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
boro 


Wiek: 32
Posty: 541
Podziękowania: 27/24
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2008-06-27, 12:01   

Najszybciej szkolenie samoobrony w mieście wychodzi gdy w przynajmniej dwóch sektorach miasta damy po 2 najemników szkolących samoobrone, Mając dowodzenie na poziomie minimum 60 samoobrona idzie wręcz piorunująco szybko, jak sie gra na poziomie najłatwiejszym, to w pierwszych miastach (max 3 pola) wystarczy zrobić pierwszy stopień samoobrony, gdy z tam nie przyjdzie ci nikt silniejszy od "czerwonego" typka. Z kolei jeśli gramy na najtrudniejszym poziomie, dobrze jest zrobić sobie jak najszybciej dwie drużyny, z czego jedna ma biega c po mapie a drugi oddział własnie odpowiada za samoobrone.
_________________
Behold the flesh and the power It holds

( °Д°) <You've got to be kidding me...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
darrion
Przyjaciel Klanu


Wiek: 29
Posty: 536
Podziękowania: 6/2
Skąd: far far away
Wysłany: 2014-07-21, 22:22   

hej! wróciłem do JA2 po długim czasie. Tym razem do wersji 1.13 i wszystko pięknie ładnie, ale po zdobyciu Drassen i zajeciu kopalni nie zdążyłem nawet wyszkolić choćby jednego oddziału samoobrony (dwoma postaciami) a tu ni stąd ni zowąd zaatakował mnie oddział królowej w liczbie 7 bodajże jednostek. Myślę spoko, uporam się z nimi. Zabiłem chyba pięciu, zrobiłem kilka kroków, wyjrzałem za róg budynku, a tu pięciu następnych... Myślę co się *$@#&^ dzieje, wchodzę na ekran taktyczny a tu cała kratka na czerwono. Okazało się że wrogów nie było 7 a 24. Po klęsce wczytałem oczywiście grę, wlazłem wszystkimi na dach i czekam. Sytuacja się powtarza, ale tym razem będąc lepiej przygotowanym, odstrzeliłem wszystkim łby (nie bez problemów, z częstym zapisywaniem i ładowaniem). Nie minęły 2 dni w świecie gry i sytuacja się powtarza... myślałem że będę miał trochę więcej swobody niż kilka metrów kwadratowych dachu.

Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Rozumiem że to jakiś błąd, albo ja coś w opcjach poknociłem (np. poziom trudności dałem doświadczony, no bo przecież nowicjusz trochę uwłacza godności, ego mi nie pozwoliło;P). Jest jakiś sposób żeby to naprawić?
_________________
MY ANIME LIST
deviant art
last fm
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2486
Podziękowania: 238/51
Wysłany: 2014-07-22, 07:58   

darrion napisał/a:
Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Rozumiem że to jakiś błąd, albo ja coś w opcjach poknociłem (np. poziom trudności dałem doświadczony, no bo przecież nowicjusz trochę uwłacza godności, ego mi nie pozwoliło;P). Jest jakiś sposób żeby to naprawić?


To nie jest błąd, to element modyfikacji. Twórcy wyszli z założenia, że nie zawsze musisz wygrywać walki, szczególnie na wyspie na której panuje dyktatorka. Podbijasz sobie miasto i co? Zero wojsk żeby je odbić? :P

Temat był wałkowany na forum JA: http://www.ja-galaxy-foru...t&Number=286861

Generalnie ta opcja nie jest taka zła, po prostu wymusza na Tobie, żeby zabrać się najpierw za jakieś inne miasto. Ewentualnie nie zdobywaj wszystkich sektorów miasta, wtedy kontratak się nie odpali.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group