Cały szkopuł z tekstami z Wiedźmina (gry) polega na tym, iż są żywcem wyrwane z różnych fragmentów książek. Np. "...byłem przy jednej z nich [sekcji], Geralt, to co znaleźliśmy wewnątrz czaszki i rdzenia nie dawało się jednoznacznie określić. Jakaś czerwona gąbka. Wewnętrzne organy przemieszane, niektórych w ogóle brak. Wszystko pokryte rzęskami, sinoróżowymi strzępkami" lub "Zwierciadło Nehaleni. Jak wiesz Zwierciadła Nechaleni służyły głównie prorokom i wyroczniom, bo bezbłędnie, choć zawile, przepowiadają przyszłość. Aridea dość często zwracała się do zwierciadła. - Ze zwyczajowym pytaniem jak sądzę, 'Kto jest najpiękniejszy w świecie'? Jak wiem wszystkie Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i na rozbite", oba fragmenty pochodzą z opowiadania "Mniejsze Zło" z "Ostatniego Życzenia" z rozmowy Geralta ze Stregoborem, w grze pierwszy pojawił się w miniqueście "Cena Neutralności" i wypowiedziała go Sabrina (kolejna czarodziejka - wredna suka z przerostem ambicji swoją drogą) a drugie w zadaniu "W Pełnym Słońcu" i wypowiada je Abigail. Takich fragmentów jest zapewne kilkadziesiąt, niestety dopiero teraz zacząłem odświeżać sobie serię więc o większości nie pamiętam.
edit: wróć, w tym samym opowiadaniu pojawia się rówież tekst dotyczący listu żelaznego oraz "czynienia wstrętów", całość przeniesiona do "Ceny Neutralności". Cholera im dalej brnę w "Ostatnie Życzenie" tym więcej tekstów pojawiło się w grze, znalazłem kolejne, o których już nawet nie będę pisał.
1. "Mowa powitalna" Talara.
2. Odpowiedź Baraniny na "Co słychać?".
3. Impreza u Shani - świetny quest i masa dobrych tekstów.
4. Wiązanka, jaką Geralt częstuje wieśniaków przy obronie Abigail.
5. Wymawiane "Graj muzyko". Ciarki idą!
6. "Kalkstein, wyjdź czasem ze swojego laboratorium. Gdzie ja ci znajdę dziewicę?"
W1 miał sporo niezłych tekstów, natomiast w dwójce REDzi poszli na całość, szczególnie w pamięci zapadły mi polityczne wywody Bartosza Szkuty, tyrada Yarpena o czarodziejkach (głównie Filippie) czy rozmowa Geralta z Iskrą. Że też wszystkich wesołych tekstów nie da rady zapamiętać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum