Poprzedni temat «» Następny temat
ToEE mod - Circle of Eight
Autor Wiadomość
Ruffle_truffle 


Wiek: 30
Posty: 866
Podziękowania: 27/78
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-09-19, 18:16   ToEE mod - Circle of Eight

Ktoś grał?

Ja zainstalowałem tego moda, ale nie wiem czemu nie działało tak, jak powinno. A szkoda, bo dla mnie to jest bardzo fajna rozgrywka, tylko, że krótka (i tu chcę dodać, że mod Co8 umożliwiał osiągnięcie 20 poziomu...).

Mam ochotę znowu przetestować ten mod. Gra jest dla mnie co najmniej dobra, a z modem może zasłuży nawet na rewelkę, bo bardziej mi odpowiada 3 edycja, a nie 2.

Pamiętam, że niewiele ten mod zmienił. A niby miał dodać nowe czary, dużo lokacji no i ten poziom!
_________________
Yakman gadał, gadał, cały czas gadał...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2498
Podziękowania: 245/53
Wysłany: 2013-09-22, 11:16   

W takim razie źle zainstalowałeś, bo ja grałem i wszystko śmigało. Z tego co pamiętam, po zainstalowaniu Co8 trzeba było grę odpalać przez jakiś program, bez tego mody się nie aktywowały.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Jvegi 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 28
Posty: 1432
Podziękowania: 40/38
Skąd: Z chomikowa
Wysłany: 2013-09-23, 12:55   

Jak otwierasz lounchera to tam musisz w polu modules wybrać Co8, inaczej otworzy Ci czystą wersję. Robi też oddzielne savy.
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ruffle_truffle 


Wiek: 30
Posty: 866
Podziękowania: 27/78
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-09-25, 11:11   

Odpalałem przez Framework. Dobra, zabieram się za ściąganie :D Jakby co, to zapytam jeszcze o coś, bo teraz ciężko mi się zorientować w modułach/louncherach itp.
_________________
Yakman gadał, gadał, cały czas gadał...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Ruffle_truffle 


Wiek: 30
Posty: 866
Podziękowania: 27/78
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-09-26, 08:52   

Vinci napisał/a:
W takim razie źle zainstalowałeś, bo ja grałem i wszystko śmigało. Z tego co pamiętam, po zainstalowaniu Co8 trzeba było grę odpalać przez jakiś program, bez tego mody się nie aktywowały.


Teraz mam tak, że nie aktywuje się nawet podstawka :/

Moja wersja Świątyni nie jest kompatybilna z najnowszym modem, a jedynie z dużo starszymi wersjami.

Dorwałem jakąś wersję po angielsku, ale nie wiem, jak to teraz uruchomić. Widzę, że jest coś w stylu lounchera, który aktywuje podstawkę i dodatek, ale nie chce się gra uruchomić nawet w wersji podstawowej, bez lounchera. Ech. Najwyżej odinstaluję to i ściągnę mod, który jest kompatybilny z moją wersją ToEE.
_________________
Yakman gadał, gadał, cały czas gadał...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1019
Podziękowania: 94/205
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-04-15, 00:17   

Icewind Dale - Total Conversion
Najnowszy mod, który wykorzystuje ten starszy jak w temacie, ja spróbuję a jakże https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=65544 Icewind Dale - Total Conversion to modyfikacja do Greyhawk: The Temple of Elemental Evil, której autorem jest Allyx/Circle of Eight. Opis: Mod przerabia kampanię z pecetowej gry Icewind Dale na mechanikę i silnik Greyhawk: The Temple of Elemental Evil. Projekt wymaga posiadania obu tych produkcji, gdyż wyciąga z Icewind Dale tła oraz inne elementy audiowizualne, a następnie przenosi je Greyhawk: The Temple of Elemental Evil. W rezultacie otrzymujemy lubianą kampanię w wersji turowej, z ładniejszym interfejsem, lepszą grafiką oraz zasadami skonwertowanymi na Dungeons & Dragons 3.5.
Źródło:
https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=65544

Ale jakby mi umknęło, że był już omawiany Icewind Dale - Total Conversion to wybaczcie :smile: .
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Ruffle_truffle, michau
greegarak 

Wiek: 34
Posty: 386
Podziękowania: 33/47
Wysłany: 2018-04-15, 08:32   

Cytat:
Icewind Dale - Total Conversion

To cudeńko konwertuje tylko IwD w wersji nie EE?
Czy całe menu kreacji bohaterów jest jak w ToEE, tzn. można wybierać bóstwa kleryków?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1019
Podziękowania: 94/205
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-04-15, 09:14   

greegarak napisał/a:
Cytat:
Icewind Dale - Total Conversion

To cudeńko konwertuje tylko IwD w wersji nie EE?
Czy całe menu kreacji bohaterów jest jak w ToEE, tzn. można wybierać bóstwa kleryków?

Myślę, że chodzi o wersję klasyczną na 100%, co do reszty nie wiem, bo znowu mam odwyk od Faerunu po tym jak na kotkę zacząłem wołać Boo :?
Ale zagraj, bo mnie ciekawi jak to wygląda, sama Świątynia mi nie "podszedłszy" mimo "wielunastu" podejść, ale Icewind Dale to insza bajka :) .
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ruffle_truffle 


Wiek: 30
Posty: 866
Podziękowania: 27/78
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2018-04-15, 10:13   

Mam Świątynię Pierwotnego Zła na GOGu. Uwielbiałem właśnie ToEE za niektóre rozwiązania, ale gra była za krótka. Rzeczywiście, cudeńko! :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
michau 

Wiek: 27
Posty: 45
Podziękowania: 1/12
Wysłany: 2018-04-15, 10:29   

Łaaał. "Świątynia" to fantastyczna podstawa do tworzenia dedekowych kampanii do której niestety - do dziś - nie było dobrych dedekowych kampanii :razz: . Z pewnością zagram choć przy poprzednim podejściu do CoE czułem się trochę przytłoczony.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1019
Podziękowania: 94/205
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-04-16, 08:39   

Cytat:
Icewind Dale - Total Conversion
Niestety mimo wielu prób z jakiś powodów instalacja wiesza się pod sam koniec aktywacji, sam proces niby ma trwać, może wg Autora w komunikatach jakie wyskakują i do kilkunastu minut ale nie dało rady...Podejrzewam, że obie gry jakby były po angielsku, to by poszło, no szkoda trochę, bo byłem ciekaw i jakby komuś się udało, to niech powie dokładnie jak to uczynił... :smile:
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
michau 

Wiek: 27
Posty: 45
Podziękowania: 1/12
Wysłany: 2018-04-19, 01:33   

Z tego co wyczytałem problem jest często spotykany. U większości (w tym u mnie) wystarczyła druga próba. Za pierwszym razem program nie spytał nawet o ścieżkę do Icewinda. Także próbuj! Próbuj Nobanionie! :D
No, ale może i wersja gry ma z tym coś wspólnego. Jak korzystam z gogowego ToEE i Icewinda EE.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1019
Podziękowania: 94/205
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-04-19, 06:51   

michau napisał/a:
Z tego co wyczytałem problem jest często spotykany. U większości (w tym u mnie) wystarczyła druga próba. Za pierwszym razem program nie spytał nawet o ścieżkę do Icewinda. Także próbuj! Próbuj Nobanionie! :D
No, ale może i wersja gry ma z tym coś wspólnego. Jak korzystam z gogowego ToEE i Icewinda EE.

Zgadza się :hmm: , wersja gry, to moje niedopatrzenie ale skąd u mnie pewność, że to starsza? :P
Pociesza mnie fakt, że nie ja jedyny zakręciłem się hehe, no ale nie wstyd przyznać się do pomyłki, a raczej trwać w niej ^^
http://www.co8.org/commun...pen-beta.12019/
@michau
Masz jakieś screeny albo może filmik? YT nasze cierpi, a zrzuty by znalazły swe poczesne miejsce na CoBie :)
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
michau 

Wiek: 27
Posty: 45
Podziękowania: 1/12
Wysłany: 2018-04-19, 10:57   

Zrobienie filmiku utrudnia mi moja wrodzona nieśmiałość, nabyte lenistwo i - jak sądzę - ziemniak, którego używam chwilowo w charakterze komputera :D. Nawet toee działa tak se. Ale jeśli skromna rozdzielczość nie jest problemem to screeny mogę porobić.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1019
Podziękowania: 94/205
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-04-19, 12:01   

Cytat:
Ale jeśli skromna rozdzielczość nie jest problemem to screeny mogę porobić

Jak najbardziej, zawsze coś się wybierze a nim w to zagram, to może upłynąć równie dobrze 100 lat jak jeden dzień :) Z góry dziękuję ;)
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group